Lägg till ingredienser

Antal burgare: 4

Nötfärs

800.0 

gram

Hårdost

8.0 

skivor

Formfranska

8.0 

skivor

Gul lök el. annan lök

1.0 

styck

Tomater

3.0 

styck

Gurka

12.0 

skivor

Plocksallat

4.0 

blad

Majonnäs äkta

 

 

Senap svensk

 

 

Ketchup

 

 

Salt och peppar

 

 

Matfett till stekning

 

 

 

Kockskolan:

 

Om köttfärsrätter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 171

Kcal / portion: 571

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2283 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 15%

Fett: 9%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 334 gram)

Ingredienser

Visa:

Nötfärs 800.0 gram 64%

Hårdost 8.0 skivor 13%

Formfranska 8.0 skivor 18%

Gul lök el. annan lök 1.0 styck 2%

Tomater 3.0 styck 2%

Gurka 12.0 skivor 1%

Plocksallat 4.0 blad 0%

Majonnäs äkta 0%

Senap svensk 0%

Ketchup 0%

Salt och peppar 0%

Matfett till stekning 0%

 

Kockskolan:

Om köttfärsrätter > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Skala och skiva lök. Skiva tomat, gurka och ost. Ansa sallat.
  2. Hetta upp lite matfett i panna och stek formbröden krispigt några minuter på medelhög värme.
  3. Forma färsen till hamburgare och stek dem i matfett i cirka 5 minuter på ena sidan. Vänd. Salta, peppra och lägg på osten. Häll en kopp vatten i pannan och lägg på ett lock och stek ytterligare 3-5 minuter, tills dess att osten har smält.
  4. Bred majonnäs på brödet. Lägg på sallatsblad, lök, tomat och gurka. Toppa med ketchup och senap.
  5. När ostburgaren är klar läggs den ovanpå.
    Lägg den andra brödskivan överst.

Kockens kommentar

Byt ut formbrödet mot hamburgerbröd om så önskas. Hårdosten kan med fördel bytas ut mot någon grönmögelost. Majonnäsen kan utelämnas.

Fler recept inom Köttburgare, hamburgare

Liknande recept som Cheeseburgare