
Asiatisk quorn-färs i sallatsblad (lätt måltid)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 133

Kcal / portion: 394

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1576 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 7%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Quorn färs } 300.0 gram 20%
Chilifrukt färsk 1.0 styck 0%
Ingefära färskriven 1.0 msk 1%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Morot 1.0 styck 2%
Mango 1.0 styck 11%
Avokado 1.0 styck 13%
Hjärtsallat 3.0 huvuden 2%
Jordnötter rostade 1.0 dl 25%
Matolja neutral (ej oliv) 2.0 msk 15%
Asiatisk fisksås } 0.5 dl 1%
Ketjap manis soja 0.5 dl 7%
Tillval:
Koriander färsk 1.0 kruka 0%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%
Tillagning (45 min )
- Tina quornfärsen.
- Ansa och finhacka chilifrukt. Skala och riv ingefära, vitlök och morot. Finhacka eventuell koriander. Skala och tärna mango och avokado. Skölj sallat och dela på bladen.
Lägg nötter, mango och avokado i separata skålar och salladsblad på tallrik eller fat. - Hetta upp olja i en stor panna. Fräs chili, ingefära och vitlök hastigt utan de tar färg. Tillsätt quorn och morötter. Fräs ytterligare i 4-5 minuter på medelvärme.
- Tillsätt fisksås/soja och låt det koka in. Lägg i skål och garnera med koriander.
- Servera. Låt var och en fylla sallatsblad med färs, jordnötter, mango och avokado.
Kockens kommentar
Asiatisk fisksås kan ersättas med ljus japansk soja, och hjärtsallaten (gemsallaten) med isbergssallat.Fler recept inom Grön rätt i panna/ugn
Liknande recept som Asiatisk quorn-färs i sallatsblad (lätt måltid)
-
Bakade primörbetor med ansjovissmör
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Saffranspannkaka med fårost
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Skivlinggratäng med fetaost
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Griljerade auberginetournedos
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Mozarellaöverbakade squashbåtar
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Pumpalåda med kassler
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Sesampanerad bönburgare
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Nina Ekelöf
-
Hirsfärsbullar
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Peter, Naturskyddsföreningen
-
Ugnslagad romanesco med kikärter, vegansk lätt måltid
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillade GI-burgare med chilimajonnäs och dijonsenap
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Lauritzon