
Fotograf/bild: Risbergimport ¤
Indonesisk soja
(ketjap/kecup manis, söt indonesisk soja, ketjap/kecup asin, salt indonesisk soja)
Grupper inom
Om soja, färdig sojasås:
Indonesisk soja är mycket mörk, trögflytande och antingen mycket söt eller salt. De söta brukar betecknas Ketjap manis och de salta Ketjap asin, men det finns även andra beteckningar.
- Söt indonesisk soja (Ketjap/kecap manis): Melass (sirapsliknande söt restprodukt från sockertillverkning), sojabönor, vete, salt och vatten jäses (fermenteras) i cirka ett halvår.
- Salt indonesisk soja (Ketjap/kecup asin): Sojabönor, vete, salt och vatten jäses (fermenteras) i cirka ett halvår.
SÅ ANVÄNDS INDONESISK SOJA
Sojan används till marinad eller som färg- och smaksättare i såser och grytor, men också som dippsås på tallriken.
© Kunskapskokboken. Reviderat 2017-12
Läs mer
Recept med Indonesisk soja
Det finns 6 recept med Indonesisk soja
-
Pulled pork burger med chipotlemajonnäs
Tid: 45 min (+ 6 tim) , Svarighet: Halvavancerat, Receptgivare: Din Vinguide
-
Asiatisk quorn-färs i sallatsblad (lätt måltid)
Tid: 45 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Liselotte
-
Avancerad sojasås
Tid: 20 min , Svarighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biffrullar med het pepparkaksdip (plockmat)
Tid: 15 min , Svarighet: Mkt lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Chili- och ingefärsglaserade kycklingspett med fänkål och bakpotatis
Tid: 45 min , Svarighet: Lätt, Receptgivare: Kronfågel
-
Biff Bombay
Svarighet: Medel, Receptgivare: