
Foto: Film: CuisineAZ, sauce crémeuse au citron
Sauce crémeuse au beurre et au citron, krämig citronsås
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 360

Kcal / portion: 374

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1123 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 38%
Kolhydrater: 3%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 2.0 dl 64%
Citron juicen av 1.0 styck 2%
Senap fransk osötad 1.0 msk 1%
Smör 50.0 gram 32%
Gräslök 0.5 knippe 0%
Kockskolan:
Om smörsåser > Äts ej
Om vita såser > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på "CuisineAZ" under bilden ovan.- Finhacka gräslök. Pressa saften ur citron.
- Smält smör i en kastrull. Tillsätt senap och rör om till en homogen sås.
- Tillsätt citron och rör om. Tillsätt grädde och låt koka upp på svag värme.
- Låt sjuda på svag värme en stund tills såsen fått en lite tjockare konsistens.
- Smaka av med salt och peppar. Tillsätt gräslök.
- Passar till kokt och stekt fisk.
Kockens kommentar
Vi klassar denna sås som en vit gräddsås tillhörande vita såser, trots att det inte är en béchamel. Det är inte heller en smörsås i vanlig bemärkelse för att mängden smör är mindre än 50% och för att den inte tillreds som emulsionssåser, Läs mer > Om smörsåser.Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser
Liknande recept som Sauce crémeuse au beurre et au citron, krämig citronsås
-
Béchamel, vit grundsås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Crème, vit grundsås med grädde
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Mornay, klassisk gratängsås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Larousse Gastronomique
-
Sauce Aurore, vit grundsås med tomatsmak
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Parisienne/Sauce Allemande, béchamel med grädde och ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce soubise, vit löksås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Nantura, fransk krämig skaldjurssås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce crémeuse au beurre et au citron, krämig citronsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Wasabigräddsås till grillat
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan