Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 519

Kcal / portion: 317

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1270 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 57%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Vispgrädde 1.5 dl 43%
Smör 100.0 gram 57%
Citronjuice 1.0 tsk 0%
Persilja finhackad 3.0 msk 0%
Kockskolan:
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till stekt fisk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
Se film, klicka på Meny under bilden.
- Finhacka persilja, pressa citron.
- Koka upp grädden och reducera till halv mängd.
- Vispa ner kallt smör skuret i tärningar, en i taget. Akta så att det inte kokar, bara sjuder. Vispa tills smöret löst upp sig.
- Smaksätt med citron, salt och peppar. Tillsätt persilja.
Kockens kommentar
Sandefjord är namn på stad och kommun i Sydnorge. Orten är känt för att det var här den norska valfångsten hade sitt centrum fram till slutet av 1960-talet.Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser
Liknande recept som Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk
-
Béchamel, vit grundsås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Crème, vit grundsås med grädde
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Mornay, klassisk gratängsås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Larousse Gastronomique
-
Sauce Aurore, vit grundsås med tomatsmak
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Parisienne/Sauce Allemande, béchamel med grädde och ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce soubise, vit löksås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Nantura, fransk krämig skaldjurssås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce crémeuse au beurre et au citron, krämig citronsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Wasabigräddsås till grillat
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan