Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk

Foto: MENY

Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vispgrädde

1.5 

dl

Smör

100.0 

gram

Citronjuice

1.0 

tsk

Persilja finhackad

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till stekt fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 519

Kcal / portion: 317

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1270 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 57%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 61 gram)

Ingredienser

Visa:

Vispgrädde 1.5 dl 43%

Smör 100.0 gram 57%

Citronjuice 1.0 tsk 0%

Persilja finhackad 3.0 msk 0%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till stekt fisk > Äts ej

Tillagning (20 min )

Se film, klicka på Meny under bilden.

  1. Finhacka persilja, pressa citron.
  2. Koka upp grädden och reducera till halv mängd.
  3. Vispa ner kallt smör skuret i tärningar, en i taget. Akta så att det inte kokar, bara sjuder. Vispa tills smöret löst upp sig.
  4. Smaksätt med citron, salt och peppar. Tillsätt persilja.

Kockens kommentar

Sandefjord är namn på stad och kommun i Sydnorge. Orten är känt för att det var här den norska valfångsten hade sitt centrum fram till slutet av 1960-talet.

Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser

Liknande recept som Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk