Wasabigräddsås till grillat

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Wasabigräddsås till grillat

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Grädde

3.0 

dl

Wasabipasta }

2.0 

tsk

Salt

 

 

 

Kockskolan:

 

Sås till stekt fisk >

 

 

Sås till skaldjur >

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1106 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 41%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 95 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 3.0 dl 98%

Wasabipasta } 2.0 tsk 2%

Salt 0%

 

Kockskolan:

Sås till stekt fisk > Äts ej

Sås till skaldjur > %

Sås till nöt, vilt, inälvor > %

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning (7 min )

  1. Koka ner grädden i en kastrull tills den blivit något tjockflytande.

  2. Vispa ner wasabipasta enligt egen smak. Smaka av med salt.

Kockens kommentar

Såsen passar speciellt bra till grillad mat. Wasabi äts finriven eller som pasta och kan, liksom pepparrot, vara obehagligt stark (sticker i näsan). Smaken är som en korsning mellan pepparrot och engelsk senap.

Passar till

Grillad tonfisk

Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser

Liknande recept som Wasabigräddsås till grillat