Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 390

Kcal / portion: 369

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1106 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 41%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Grädde 3.0 dl 98%
Wasabipasta } 2.0 tsk 2%
Salt 0%
Kockskolan:
Sås till stekt fisk > Äts ej
Sås till nöt, vilt, inälvor > %
Sås till grönsaker, ägg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (7 min )
- Koka ner grädden i en kastrull tills den blivit något tjockflytande.
- Vispa ner wasabipasta enligt egen smak. Smaka av med salt.
Kockens kommentar
Såsen passar speciellt bra till grillad mat. Wasabi äts finriven eller som pasta och kan, liksom pepparrot, vara obehagligt stark (sticker i näsan). Smaken är som en korsning mellan pepparrot och engelsk senap.
Passar till
Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser
Liknande recept som Wasabigräddsås till grillat
-
Béchamel, vit grundsås
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce Crème, vit grundsås med grädde
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Mornay, klassisk gratängsås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Larousse Gastronomique
-
Sauce Aurore, vit grundsås med tomatsmak
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Parisienne/Sauce Allemande, béchamel med grädde och ägg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce soubise, vit löksås
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Julia Child
-
Sauce Nantura, fransk krämig skaldjurssås
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Sauce crémeuse au beurre et au citron, krämig citronsås
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Hjemmelaget sandefjordsmør, hemlagad sandefjordssås till fisk
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Wasabigräddsås till grillat
Tid: 7 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan