Grillad tonfisk med wasabigräddsås

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Grillad tonfisk med wasabigräddsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Tonfisk skiva 1,5 cm

4.0 

styck

Matolja (jordnöt)

 

 

Ingefära mald

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Sås:

 

Wasabipasta }

2.0 

tsk

Grädde

3.0 

dl

 

Tillbehör:

 

Bakpotatis

2.0 

st stora

Kummin hel

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Jules Muller Gewurztraminer Réserve

Torrt druvigt vitt vin
Pris: 102 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 177

Kcal / portion: 602

GBR (GI) / port: 9

Recept: 2408 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 10%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 341 gram)

Ingredienser

Visa:

Tonfisk skiva 1,5 cm 4.0 styck 29%

Matolja (jordnöt) 0%

Ingefära mald 0%

Salt och peppar 0%

 

Sås:

Wasabipasta } 2.0 tsk 1%

Grädde 3.0 dl 45%

 

Tillbehör:

Bakpotatis 2.0 st stora 25%

Kummin hel 0%

Tillagning (30 min )

  1. Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut fisken ur kylen och låt den bli rumstempererad.
  2. Tvätta och borsta potatisen ren. Skär den i halvtjocka skivor. Pensla med olja. Strö över salt och kummin.
  3. Pensla fisken med matolja och krydda med salt, peppar och ingefära.
  4. Sås: Koka ner grädden i en kastrull tills den blivit lite tjockflytande. Tag av från plattan. Vispa ner wasabi enligt egen smak.
  5. Grilla potatis ca 5 minuter på var sida. Grilla tonfisken cirka 2 minuter på var sida så att den får färg, men den skall fortfarande vara röd i mittpartiet (annars = för torr).

Kockens kommentar

Wasabi äts finriven eller som pasta och kan, liksom pepparrot, vara obehagligt stark (sticker i näsan). Smaken är som en korsning mellan pepparrot och engelsk senap.

Alternativ

Grillade grönsaker

Grillad lime- & tomatsallad

Grillade skivade rotfrukter

Grillbakad bakpotatis

Fler recept inom Grillad och rökt fisk

Liknande recept som Grillad tonfisk med wasabigräddsås