Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 394

Kcal / portion: 495

GBR (GI) / port: 4
Recept: 3963 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 26%
Kolhydrater: 30%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Tårtbotten:
Mandelmassa färdig 300.0 gram 35%
Ägg 2.0 styck 3%
Kakaopulver 2.0 msk 1%
Springform 22-26 cm > Äts ej
Fyllning:
Vit choklad hackad 200.0 gram 27%
Vispgrädde 3.0 dl 27%
Äggula 2.0 styck 3%
Cointreau 2.0 msk 3%
Garnering:
Passionsfrukt 2.0 styck 1%
Tårtpalett > Äts ej
Kockskolan:
Så vispas grädde > Äts ej
Så smälts choklad > Äts ej
Om mousse > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning (1 tim + 3 tim )
- Förvärm ugnen på 175ºC. Smöra och bröa en springform. Vänd bottenplattan med kanten nedåt så är det lättare att lossa färdiggräddad tårta.
- Tårtbotten: Riv mandelmassa i en skål, Blanda med ägg och kakao. Häll detta i formen och platta till degen.
- Grädda i nedre delen av ugnen cirka 20 minuter. Låt kallna. Lossa ringen. Diska, torka och smöra ringen på nytt. Sätt tillbaka runt tårtbottnen.
- Vispa grädden fast. Läs > Så vispas grädde. Dela gulor från äggvitan.
- Smält choklad långsamt och försiktigt tills den precis smält. Helst över vattenbad eller i mikro. Ta av från värmen. Läs mer > Så smälts choklad.
- Mousse: Vispa äggulor i stor bunke. Tillsätt chokladen under kraftig omrörning till en jämn smet. Rör ner likör och sedan grädden. Bred ut moussen i formen. Täck med plastfilm och frys tårtan i sin form i minst 3 timmar.
- Servera: Ta fram tårtan 30 minuter före servering. Skrapa ut fruktköttet ur passionsfrukt. Häll det över moussen. Lossa ringen försiktig efter en stund när kanten blivit varm. Flytta över tårtan på serveringsfat med hjälp av en tårtpalett.
Kockens kommentar
Med mousse avses vanligtvis en luftig kräm som används till tårtor, bakelser och desserter. I en mousse ingår oftast vispad grädde och ibland kallas vispad smaksatt grädde för mousse. Beroende på tillredning kan konsistensen variera från fluffigt till krämigt. Läs mer > Om mousse.Alternativ
Fler recept inom Chokladtårtor
Liknande recept som Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
-
Glaserad chokladtårta
Tid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Ganachetårta, chokladtårta
Tid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Prinzregententorte, bayersk kronprinstårta
Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Chokladmoussetårta med kaffesmak
Tid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Red velvet cake, röd sammetstårta
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Vit chokladmoussetårta med passionsfrukt
Tid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Enkel chokladtårta med bär
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Chokladtårta med ingefära
Tid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Chokladtårta med mintsmak
Tid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan