Chokladtårta med mintsmak

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Chokladtårta med mintsmak

Lägg till ingredienser

Antal bitar: 10

Tårtbotten:

 

Mandelmassa färdig

300.0 

gram

Ägg

3.0 

styck

Kakaopulver

2.0 

msk

 

Fyllning:

 

Vispgrädde

5.0 

dl

Florsocker

2.0 

msk

Mörk mintchoklad 70%

50.0 

gram

 

Garnering:

 

Mörk mintchoklad 70%

50.0 

gram

Små chokladägg }

16.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så vispas grädde >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 399

Kcal / portion: 460

GBR (GI) / port: 2

Recept: 4595 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 7%

Fett: 29%

Kolhydrater: 27%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 115 gram)

Ingredienser

Visa:
Tårtbotten:

Mandelmassa färdig 300.0 gram 30%

Ägg 3.0 styck 4%

Kakaopulver 2.0 msk 1%

 

Fyllning:

Vispgrädde 5.0 dl 39%

Florsocker 2.0 msk 2%

Mörk mintchoklad 70% 50.0 gram 6%

 

Garnering:

Mörk mintchoklad 70% 50.0 gram 6%

Små chokladägg } 16.0 styck 10%

 

Kockskolan:

Så vispas grädde > Äts ej

Tillagning (3 tim )

  1. Sätt ugnen på 175°C.
  2. Riv mandelmassan i en bunke. Vispa i ägg och kakao. Häll i bakplåtspappersklädd springform.
  3. Grädda cirka 20 minuter. Ta ut och låt svalna.
  4. Vispa grädde tjock. Blanda i florsocker och riv i mintchoklad. Bred grädden över botten och ställ i frys minst 2 timmar.
  5. Ta ut tårtan 10 minuter innan servering. Riv choklad över tårtan och lägg på chokladägg.

Fler recept inom Chokladtårtor

Liknande recept som Chokladtårta med mintsmak