Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 374
 
    
                Kcal / portion: 805
 
    
                GBR (GI) / port: 6
Recept: 8052 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 4%
Fett: 25%
Kolhydrater: 32%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vetemjöl 5.0 dl 13%
Kakaopulver 2.0 msk 1%
Bakpulver 1.0 tsk 0%
Smör rumsvarmt 100.0 gram 9%
Strösocker 3.0 dl 14%
Ägg 2.0 styck 2%
Matolja neutral (ej oliv) 2.5 dl 25%
Vitvinsvinäger 1.0 tsk 0%
Vaniljextrakt konc. 2.0 tsk %
Lättmjölk 2.4 dl 1%
Springform > Äts ej
Cream cheese frosting:
Philadelphia naturell } 500.0 gram 15%
Florsocker 2.5 dl 8%
Vaniljextrakt konc. 2.0 tsk %
Vispgrädde 3.0 dl 13%
Tårtpalett > Äts ej
Kockskolan:
Så vispas grädde > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Se film, klicka på "Home Cooking" under bilden ovan.
- Förvärm ugnen på 180°C. Smöra springform.
- Smet: Blanda mjöl, kakao, bakpulver och salt.
- Vispa smöret smuligt. Tillsätt socker och sedan ett ägg i taget under vispning. Tillsätt olja, vinäger, vanilj och mjölk. Vispa samman till slät smet.
- Vispa ner mjölblandningen lite i taget. Vipa till jämn smet. Häll hälften av smeten i springform.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 min. Testa med sticka som skall vara torr för klar kaka.
- Ta ut och låt vila 10 minuter. Grädda nästa sats. Skär av lite av kakans ovansida för att få jämnare yta. Avskuren kaka smulas och används till garnering.
- Frosting (glasyr): Mixa/vispa philadelphiaost med florsocker och vanilj. Vispa grädden fast (läs mer > Så vispas grädde). Vänd försiktigt ner grädden i ostmixet (läs mer > Så vänder man ner).
- Tårta: Bred frosting på den ena kakan, lägg på den andra och bred på frosting på ovansidan och runt om. Använd en tårtpalett. Garnera med smulad kaka.
Kockens kommentar
Tårtan har sitt ursprung från Maryland, USA i början av 2000-talet. En föregångare var "Devils food cake", där skillnaden dem emellan främst är att denna tårta använder kakao i stället för choklad i föregångaren. Under krigs- och depressionsåren användes rödbetor till att färga bakverket. Tårtan var välkänd dessert på Waldorf-Astoria Hotel i New York på den tiden.Fler recept inom Chokladtårtor
Liknande recept som Red velvet cake, röd sammetstårta
- 
                
                    Glaserad chokladtårtaTid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ganachetårta, chokladtårtaTid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Prinzregententorte, bayersk kronprinstårtaSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmoussetårta med kaffesmakTid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Red velvet cake, röd sammetstårtaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vit chokladmoussetårta med passionsfruktTid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Enkel chokladtårta med bärSvårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Chokladtårta med ingefäraTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladtårta med mintsmakTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    