Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 435
 
    
                Kcal / portion: 564
 
    
                GBR (GI) / port: 3
Recept: 4512 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 34%
Kolhydrater: 27%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Tårtbotten:
Grahamskex färdig 9.0 styck 13%
Smör rumsvarmt 65.0 gram 10%
Strösocker 0.5 msk 1%
Pajform (22-25 cm) > Äts ej
Fyllning:
Vispgrädde 4.0 dl 32%
Mörk choklad 70% 250.0 gram 32%
Ägg 2.0 styck 3%
Vaniljextrakt konc. 1.0 tsk %
Salt 1.0 tsk 0%
Glasyr:
Vispgrädde 2.0 msk 2%
Mörk choklad 70% 50.0 gram 6%
Majssirap 1.0 tsk 1%
Vatten hett 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Så smälts choklad > Äts ej
Om glasyr, glasering > Äts ej
Glasering bakverk > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 2 tim 30 min )
- Sätt ugnen på 175°C.
- Tårtbotten: Smula/mixa kexen och blanda med smör och socker. Pressa ut degen i pajformen. Sätt in i ugn cirka 10 minuter tills fast. Ta ut och låt svalna i 15-20 minuter.
- Fyllning: Finhacka choklad och lägg i bunke. Koka upp grädde och häll det över chokladen. Låt stå i 5 minuter. Rör om till jämn smet.
- Vispa samman ägg, vanilj och salt i en skål. Rör ned det i chokladsmeten. Häll smeten i pajformen. Sätt in i ugnen 20-25 minuter tills fyllningen stelnat 7-8 centimeter från kanten, men så att centrum fortfarande är lite lös. Centrum kommer att stelna under viloperioden. Låt stå i sin form cirka 1 timme tills kall.
- Glasyr: Finhacka choklad och lägg i bunke. Koka upp vatten eller använd kranvatten. Koka upp grädde och häll det över chokladen. Låt stå i 5 minuter. Rör om till jämn smet. Rör samman med sirap och sedan varmt vatten. Låt svalna.
- Glasera: När glasyren håller 30-35°C är den klar att användas. Häll glasyren på tårtan och vicka på tårtan så att chokladen täcker hela ytan. Låt stå tills glasyren stelnat, det tar cirka 1 timme.
Kockens kommentar
Tårtan är bäst nybakad, men kan förberedas utan glasyr dagen innan och ställas kallt. Låt tårtan bli rumsvarm innan glasering. Har man inte majssirap kan man ta annan sirap. Lite olja eller annat fett i smält choklad gör smeten lösare (läs mer > Så smälts choklad).Fler recept inom Chokladtårtor
Liknande recept som Glaserad chokladtårta
- 
                
                    Glaserad chokladtårtaTid: 30 min (+ 2 tim 30 min) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Ganachetårta, chokladtårtaTid: 30 min (+ 8 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Prinzregententorte, bayersk kronprinstårtaSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Chokladmoussetårta med kaffesmakTid: 1 tim (+ 12 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Red velvet cake, röd sammetstårtaTid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Vit chokladmoussetårta med passionsfruktTid: 1 tim (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Enkel chokladtårta med bärSvårighet: Lätt, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Chokladtårta med ingefäraTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
- 
                
                    Chokladtårta med mintsmakTid: 3 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                    