Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 535

Kcal / portion: 53

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1576 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 39%
Kolhydrater: 28%
Fibrer: 12%
Ingredienser
Majsmjöl 2.0 dl 22%
Mandelmjöl 0.5 dl 8%
Vatten till brödbak 2.5 dl 0%
Vattenreduktion bröd -2.5 dl -0%
Solrosfrön 1.5 dl 15%
Linfrön hela 1.5 dl 31%
Rapsolja 0.5 dl 24%
Salt 0%
Bakplåtspapper Äts ej
Kockskolan:
Om finknäcke > Äts ej
Degsporre > Äts ej
Så bakas finknäcke > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min + 1 tim )
-
Värm ugnen till 150°C. Koka upp vatten.
- Deg: Blanda i en bunke hett vatten med olja och alla torra ingredienser. Rör om till en lös deg.
- Platta ut degen på en plåt med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen tills hårt med fin brun färg, närmare 60 minuter. Önskas rutor, ta ut plåten efter 25 minuter och skär med sporre eller kniv i lagom stora bitar. Sätt in igen.
- Ta ut och låt svalna på galler.
Kockens kommentar
Välj fröer enligt egen smak - solroskärnor, sesamfrön, linfrö, pumpakärnor, vallmofrön, amarantfrön med flera. Läs mer > Så bakas finknäcke.Vattenreduktion: Vattenavdunstning vid bakning av bröd beaktas inte automatiskt utan måste beräknas manuellt. Avdunstningen påverkar brödvikten och näringsvärden väsentligt. Vattenhalten i bakat fröknäcke är cirka 5%, och cirka 2.5 dl (0,8 cl/bröd) vatten i degen har i detta recept dunstat bort i ugnsvärmen. Att mer vatten dunstat bort än som tillsatts beror på att mjöl och frön innehåller vatten (~13%). Läs mer, klicka på ingrediens Vattenreduktion bröd.
Alternativ
Fler recept inom Fröknäcke
Liknande recept som Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt
-
Fröknäcke grundrecept
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Fröknäcke med havremjöl
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med filmjölk och jäst
Tid: 1 tim (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Havreknäcke, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäckebröd med solros- och linfrö, glutenfritt
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med ost i degen
Tid: 30 min (+ 30 min) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Fröknäcke med bakpulver
Tid: 30 min (+ 1 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Pernillas fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Gi-fröknäcke
Svårighet: Lätt, Receptgivare: