Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Gul lök el. annan lök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Morot

1.0 

styck

Potatis

3.0 

styck

Vitkål ansad

250.0 

gram

Rödbeta

6.0 

styck

 

Vatten till soppa

1.5 

liter

Grönsaksfond konc.

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

Vinäger

2.0 

msk

Matfett till stekning

1.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Garnering:

 

Creme fraiche

2.0 

dl

Timjan färsk

 

 

Kuvertbröd

4.0 

styck

 

Kockskolan:

 

Så kokas rotfrukter >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 74

Kcal / portion: 597

GBR (GI) / port: 5

Recept: 2389 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 2%

Fett: 3%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 810 gram)

Ingredienser

Visa:

Gul lök el. annan lök 2.0 styck 4%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Morot 1.0 styck 2%

Potatis 3.0 styck 8%

Vitkål ansad 250.0 gram 3%

Rödbeta 6.0 styck 12%

 

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Grönsaksfond konc. 3.0 msk 5%

el. buljongtärning 0%

Vinäger 2.0 msk 0%

Matfett till stekning 1.0 msk 4%

Salt och peppar 0%

 

Garnering:

Creme fraiche 2.0 dl 27%

Timjan färsk 0%

Kuvertbröd 4.0 styck 33%

 

Kockskolan:

Så kokas rotfrukter > Äts ej

Tillagning (35 min )

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Skala morötter, potatis och rödbetor. Skär morötter och potatis i skivor. Strimla vitkål och rödbetor.
  2. Fräs löken mjuk och glansig i matfett i en gryta på medelhög värme.
  3. Häll i vatten+fond. Tillsätt potatis, vitkål, morötter och rödbetor. Koka tills de är knappt mjuka i cirka 15 minuter. Smaka av med vinäger, salt och peppar.
  4. Häll upp i tallrikar och toppa med en klick créme fraiche. Garnera med färsk timjan.

Fler recept inom Klassiska soppor

Liknande recept som Rödbetssoppa