Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 71

Kcal / portion: 408

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1633 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 2%
Fett: 3%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Potatis 3.0 styck 12%
Morot 2.0 styck 5%
Palsternacka 2.0 styck 9%
Purjolök 0.5 styck 2%
Vatten till soppa 1.5 liter 0%
Grönsaksfond konc. 4.0 msk 10%
Timjan torkad 3.0 tsk 0%
Tillbehör:
Knäckebröd 8.0 skivor 26%
Hårdost 60.0 gram 13%
Smör normalsaltat 50.0 gram 22%
Kockskolan:
Så kokas rotfrukter > Äts ej
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Skala rotfrukterna och hacka i småbitar. Skiva purjolök.
- Koka upp vatten+fond med kryddor. Sänk värmen och tillsätt grönsakerna. Låt småkoka i cirka 10 minuter.
- Lägg upp i en djup tallrik. Servera hård ostsmörgås till soppan.
Fler recept inom Klassiska soppor
Liknande recept som Potatis- och rotfruktssoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk nässelsoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Svensk klassisk ärtsoppa
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödbetssoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Morotssoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lök- och potatissoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan