Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 98

Kcal / portion: 401

GBR (GI) / port: 4
Recept: 1606 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 4%
Kolhydrater: 11%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Skogschampinjoner 200.0 gram 3%
Ostronskivling färsk 150.0 gram 3%
Schalottenlök finhackad 1.0 dl 2%
Vatten till soppa 8.0 dl 0%
Svampfond konc. } 4.0 msk 2%
Matlagningsgrädde 2.0 dl 20%
Creme fraiche 1.0 dl 20%
Rosmarin torkad 2.0 krm 0%
Timjan torkad 2.0 krm 0%
Tillbehör:
Mörkt bröd 8.0 skivor 50%
Kock: Sofia
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Rensa och grovhacka svamp. Skala och finhacka lök.
- Hetta upp smör i en stekkastrull och fräs löken ett par minuter utan att bränna.
- Tillsätt svampen och stek ytterligare ett par minuter. Krydda med salt, peppar och örtkryddor.
- Tillsätt vatten+fond. Låt koka i 10 minuter. Häll i grädde och créme fraiche. Rör om. Låt småkoka i ytterligare 5 minuter.
- Häll upp soppan i djupa portionsskålar. Garnera med färska örter t.ex. timjan.
Fler recept inom Klassiska soppor
Liknande recept som Skogssvampsoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk nässelsoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Svensk klassisk ärtsoppa
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödbetssoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Morotssoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lök- och potatissoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan