Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 3
Recept: 2422 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bönor färska 100.0 gram 1%
Cannellinibönor konserverad 400.0 gram 18%
Röda linser konserv 400.0 gram 15%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksfond konc. 4.0 msk 7%
Olivolja 1.0 msk 5%
Basilika finhackad 1.0 dl 0%
Parmesan nyriven 1.0 dl 7%
Tillbehör:
Hårt bröd 8.0 skivor 17%
Hårdost 100.0 gram 15%
Smör normalsaltat 50.0 gram 15%
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Ansa de färska bönorna (skär av kanterna) och skär i bitar. Skölj dem i vatten. Skala och riv eller mosa vitlök. Finhacka basilika. Riv ost.
- Koka upp vatten+fond och olja i kastrull. Tillsätt vitlök, linser, burkbönor och färska bönor. Låt koka upp.
- Tillsätt basilika och ost. Smaka av med salt och peppar.
Fler recept inom Klassiska soppor
Liknande recept som Bönsoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk nässelsoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Svensk klassisk ärtsoppa
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödbetssoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Morotssoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lök- och potatissoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan