Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Bönor färska

100.0 

gram

t.ex. sockerärter

 

 

Cannellinibönor konserverad

400.0 

gram

Röda linser konserv

400.0 

gram

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

 

Vatten

1.0 

liter

Grönsaksfond konc.

4.0 

msk

Olivolja

1.0 

msk

Basilika finhackad

1.0 

dl

Parmesan nyriven

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Hårt bröd

8.0 

skivor

Hårdost

100.0 

gram

Smör normalsaltat

50.0 

gram

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 606

GBR (GI) / port: 3

Recept: 2422 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 3%

(Tillagad portion: 553 gram)

Ingredienser

Visa:

Bönor färska 100.0 gram 1%

t.ex. sockerärter 0%

Cannellinibönor konserverad 400.0 gram 18%

Röda linser konserv 400.0 gram 15%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

 

Vatten 1.0 liter 0%

Grönsaksfond konc. 4.0 msk 7%

Olivolja 1.0 msk 5%

Basilika finhackad 1.0 dl 0%

Parmesan nyriven 1.0 dl 7%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Hårt bröd 8.0 skivor 17%

Hårdost 100.0 gram 15%

Smör normalsaltat 50.0 gram 15%

Tillagning (20 min )

  1. Ansa de färska bönorna (skär av kanterna) och skär i bitar. Skölj dem i vatten. Skala och riv eller mosa vitlök. Finhacka basilika. Riv ost.
  2. Koka upp vatten+fond och olja i kastrull. Tillsätt vitlök, linser, burkbönor och färska bönor. Låt koka upp.
  3. Tillsätt basilika och ost. Smaka av med salt och peppar.

Fler recept inom Klassiska soppor

Liknande recept som Bönsoppa