Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 39

Kcal / portion: 314

GBR (GI) / port: 3
Recept: 629 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 2%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Gul lök 2.0 styck 17%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 3%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 38%
Potatis 300.0 gram 32%
Vatten 1.0 liter 0%
Grönsaksbuljongtärning 2.0 styck 8%
Skummjölkpulver utblandad 0.5 dl 3%
el. mjölk 0%
Tillbehör:
Matbröd 0%
Kock: Primus
Tillagning (25 min )
- Skala lök, skiva den gula och finhacka vitlöken. Skala och tärna potatis.
- Fräs (lättstek) lök och vitlök med olja i en kastrull på medelvärme några minuter tills löken är glansig men inte bränd.
- Tillsätt potatis, vatten, buljongtärning och mjölk(pulver). Koka upp och låt sjuda i ca 10 minuter tills potatisen mjuknat. Krydda med salt och peppar.
- Servera gärna med bröd.
Passar till
Fler recept inom Klassiska soppor
Liknande recept som Lök- och potatissoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk nässelsoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Svensk klassisk ärtsoppa
Tid: 1 tim 30 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Bönsoppa
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Potatis- och rotfruktssoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Rödbetssoppa
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Morotssoppa
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Lök- och potatissoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Primus
-
Skogssvampsoppa
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Sofia
-
Brynt kålsoppa med frikadeller
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan