Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 110

Kcal / portion: 377

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1508 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Forell hel (t.ex. regnbåge) 4.0 styck 71%
Persilja 1.0 knippe 1%
Mynta färsk 8.0 kvistar 0%
Tillbehör:
Morot stor 2.0 styck 7%
Palsternacka 2.0 styck 10%
Rotselleri 150.0 gram 3%
Rödbeta 2.0 st stora 9%
Kockskolan:
Så grillas/halstras fisk > Äts ej
Halster > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Sätt på utegrillen (eller ugnsgrillen). Ta ut råvarorna från kylen. Mat som skall grillas bör vara rumstempererat.
- Tvätta och borsta rotsakerna rena. Skiva dem tunt (tunt = snabbare). Pensla dem med olja. Salta och peppra.
- Salta och peppra fisken inuti buken och fyll rikligt med persila och lite mynta. Man kan även fylla med rotsaker.
- Grilla rotsakerna 1-10 minuter på var sida, beroende på skivornas tjocklek, dvs tills de fått fin färg och blivit lätt mjuka.
- Grilla fisken cirka 5 minuter på vardera sidan till fin färg och tills de blivit genomstekta. Skär en skåra intill ryggbenet och se om kött och ben blivit vitt.
Kockens kommentar
Forell eller laxforell är ett allmännt begrepp, inte ett biologiskt namn på fiskart. Med forell avses vanligen odlad laxfisk i portionsstorlek, särskilt av arten regnbåge, men också öring. Halster underlättar vid stekning av hel fisk, men är inte nödvändig.
Passar till
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Halstrad kryddfylld forell
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan