Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 531

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2126 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Flundra, skädda hel 4.0 styck 27%
Vetemjöl 1.0 dl 10%
Smör normalsaltat 50.0 gram 17%
Knipprödbetor 8.0 styck 8%
Kapris 0.5 dl 1%
Smör normalsaltat 100.0 gram 34%
Pepparrot 8.0 cm 3%
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka rödbetor, cirka 20 minuter. Skala dem.
- Lägg smör i en stekpanna och låt det brynas (det ska dofta rostade hasselnötter).
- Vänd fisk i mjöl. Smält smör i en stekpanna. Stek fisken 3-4 minuter på varje sida på medelvärme. Ös fisken med fettet. Salta och peppra.
- Värm rödbetorna. Servera med kapris, brynt smör och så mycket pepparrot du klarar av. Koka lite fin potatis till.
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Skrubbskädda med brynt smör, rödbetor och kapris
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan