Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 143

Kcal / portion: 568

GBR (GI) / port: 8
Recept: 2272 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 9%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxkotlett skiva 2 cm 4.0 styck 41%
Pepparrot 1.0 cm 0%
Creme fraiche 2.0 dl 28%
Spenat fryst 250.0 gram 2%
Matfett till stekning 30.0 gram 10%
Tillbehör:
Potatis 0.8 kilo 24%
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (25 min )
- Ta ut spenaten ur frysen.
- Skala och koka potatis.
- Riv pepparrot och blanda med crême fraiche.
- Värm upp spenat i kastrull på svag värme. Tillsätt en klick smör. Salta och peppra.
- Salta och peppra laxkotletterna. Hetta upp matfett på medelhög värme i en panna. Stek kotletterna i 2-3 minuter på vardera sidan till fin färg.
Kockens kommentar
En nackdel med laxkotletter är att de innehåller vassa avskurna ben, så var aktsam.
Fler recept inom Klassiska fiskrätter
Liknande recept som Laxkotletter helt enkelt
-
Pepparrotsgädda
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Torsk med äggsås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Kokt hel lax, laxöring eller röding på klassiskt vis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Kall inkokt lax
Tid: 40 min (+ 1 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Sv. Institutet SI
-
Klassisk laxaladåb - kall inkokt lax i gelé
Tid: 45 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Lutfisk
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Pia, Kockskolan
-
Gravad laxfisk
Tid: 10 min (+ 24 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Rimmad lax med dillstuvad potatis
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Laxqueneller, gäddqueneller och andra fiskbullar
Tid: 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan