Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 136

Kcal / portion: 476

GBR (GI) / port: 6
Recept: 1905 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 13%
Fett: 5%
Kolhydrater: 9%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Oxinnanlår 600.0 gram 36%
Gul lök 1.0 styck 3%
Potatis 8.0 styck 28%
Smör el. margarin 3.0 msk 16%
Tillbehör:
Ägg 4.0 styck 13%
Ättiksgurka konserv 100.0 gram 2%
Kockskolan:
Pytt i panna färdig fryst Äts ej
Så används restmat > Äts ej
Så lagas nötinnanlår > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (35 min )
- Skala och skär potatisarna i små tärningar. Pytten kan tillredas med råstekt potatis eller med kokt potatis (rester).
- Hetta upp matfett i panna på hög värme. Stek potatistärningarna knaprigt gyllenbruna. Salta, peppra. Lägg åt sidan.
- Skala och finhacka lök under tiden. Skär köttet i småbitar.
- Sänk värmen i pannan och fräs löken mjuk i några minuter. Höj temperaturen och tillsätt köttet, som steks hastigt ett par minuter. Salta och peppra.
- Stek ägg i panna på medelvärme.
- Servera pytt i pannan med ägg, inlagd gurka och inlagda rödbetsskivor. Garnera gärna med persilja.
Kockens kommentar
I praktiken kan man ta vilket kött som helst från oxe, kalv, lamm, fläsk, korv, vilt eller fågel. Ju bättre styckdel, desto godare. Även andra rotsaker än potatis passar. Pytt i panna är ett utmärkt sätt att ta tillvara rester av kött och kokt potatis.
Fler recept inom Klassiska nötkötträtter
Liknande recept som Pytt i panna
-
Biffstek med lök, Ångbåtsbiff med lök
Tid: 25 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Oxstek (nötstek) i ugn tillagad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Rydberg
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Biff Greta, Biff special
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Sjömansbiff, Bryggarbiff
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Kokt rimmad oxbringa med rotmos
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Gästgivarbiff - fylld lövbiff med ugnsbakad klyftpotatis
Tid: 35 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan