Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 176

Kcal / portion: 537

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2150 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 15%
Fett: 10%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Bringfäste nöt 600.0 gram 33%
Matolja till stekning 2.0 msk 11%
Tillvalsalternativ:
Tillbehör:
Chorizokorv klassisk 100.0 gram 21%
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Vitlök 1.0 klyfta 0%
Cannellinibönor konserverad 1.0 burk 20%
Mangold 2.0 blad 1%
Kycklingbuljong avfettad 1.0 dl 0%
Smör 30.0 gram 10%
Kockskolan:
Så grillas nötstek > Äts ej
Om frikassé > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Gordon Ramsay" under bilden.
- Förbered tillbehör enligt eget önskemål.
Nedan redovisas Gordon Ramsays förslag. Rumstemperera köttet. Hetta upp grillen. - Chimichurri är en argentinsk oljedressing till grillat kött eller fisk. Se separat recept via länk nedan, om sådan önskas.
- Bönfrikassé (enligt filmen): Tärna chorizo, skala och finhacka lök och vitlök. Skölj bönor och låt rinna av, hacka mangold. Stek korven, tillsätt lök och vitlök och låt steka en liten stund. Tillsätt bönor, kycklingbuljong och mangold. Låt koka samman. Tillsätt några klickar smör mot slutet.
- Kött: Putsa, skölj av och torka av köttet. Snitta köttet lätt varje centimeter på båda sidor för att göra det mer lättuggat och så att kryddorna tränger in bättre. Olja in köttet.
- Krydda med salt och andra kryddor enligt eget önskemål. I filmen används "epilette" som är en röd fransk AOC-klassad chilifrukt (läs mer, klicka på ingrediensen). Eller använd kajennpeppar.
- Grilla: Lägg köttet på mycket het direkt värme. Grilla två (tre) minuter på var sida. Ta av köttet och låt vila i minst 15 minuter.
Kockens kommentar
Bringfäste är kossans magmuskler, vilket även gäller njurtapp. Ett okänd köttstycke i Sverige, men mycket uppskattat i många andra länder. Köttet är smakrikt och prisvärt. Kan beställas hos köttspecialist. Läs mer, klicka på ingrediensen.Passar till
Fler recept inom Grillat nötkött
Liknande recept som Grilled skirt steak, grillad bringfäste med bönfrikassé
-
Grillad ryggbiff
Tid: 15 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad marinerad hel ryggbiff
Svårighet: Medel, Receptgivare: Scan
-
Grillad baconlindad oxfilé med grillad sötpotatis
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad entrecôte i skivor
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Grillad oxfondsmarinerad dubbelentrecôte
Tid: 20 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
BBQ brisket, grillad bringspets (oxbringa) som stek eller pulled beef
Tid: 1 tim (+ 9 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Grillad kokt oxbringa med caesarsmör
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Grilled London Broil, grillad flankstek
Tid: 1 tim (+ 6 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: BBQ Pit Boys
-
Grillade nötköttsspett
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsmarinerad slaktarbiff (njurtapp) med grillad tomat
Svårighet: Medel, Receptgivare: Jonas Borssén: Grilla som proffsen