Sauce Crème, vit grundsås med grädde

Foto: Sens & Flavour

Sauce Crème, vit grundsås med grädde

Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 5

Bechamel:

 

Mjölk

4.0 

dl

Vetemjöl

40.0 

gram

Smör

40.0 

gram

 

Tillbehör:

 

Vispgrädde

1.0 

dl

Salt och peppar

 

 

Citron juice+fruktkött

 

 

 

Tillval:

 

Smör

20.0 

gram

 

Kockskolan:

 

Om vita såser >

 

 

Färdiga vita såser >

 

 

Om gratänger >

 

 

Så monterar man >

 

 

Sås till gratäng-stuvning>

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till grönsaker, ägg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 191

Kcal / portion: 206

GBR (GI) / port: 1

Recept: 1032 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 15%

Kolhydrater: 9%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:
Bechamel:

Mjölk 4.0 dl 23%

Vetemjöl 40.0 gram 14%

Smör 40.0 gram 28%

 

Tillbehör:

Vispgrädde 1.0 dl 35%

Salt och peppar 0%

Citron juice+fruktkött 0%

 

Tillval:

Smör 20.0 gram Äts ej

 

Kockskolan:

Om vita såser > Äts ej

Färdiga vita såser > Äts ej

Om gratänger > Äts ej

Så monterar man > Äts ej

Sås till gratäng-stuvning> Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till grönsaker, ägg > Äts ej

Tillagning

  1. Béchamel (vit grundsås): Tillaga en ganska tjock béchamel. Smält smör, vispa ner mjöl, låt "koka" under vispning i två minuter utan att såsen tar färg. Tillsätt varm mjölk. Se recept > Béchamel - vit grundsås.
  2. Gräddsås: Vispa ner lite grädde i taget i varm béchamel. Låt sjuda tills lagom konsistens. Smaka av med salt, peppar, lite citron och andra smaktillsatser anpassade till den maträtt som såsen serveras till.
  3. Strax före servering kan man montera (vispa ner) lite smör i såsen om man vill.

Kockens kommentar

Sauce Crème kan smaksättas på allehanda sätt, med ädelost, söt gelé, ansjovis, steksky och annat för att passa till den rätt som såsen serveras till. Läs mer > Om vita såser. Såsen används på samma sätt som béchamel när man önskar en fylligare, krämigare sås. Fungerar väl som gratängsås (utan extra smör monterat). Passar till ägg, grönsaker, fisk, tamfågel och varma, stuvade förrätter.

Tillhörande recept

Béchemel - vit grundsås

Fler recept inom Vita såser, bechamelsåser

Liknande recept som Sauce Crème, vit grundsås med grädde