Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 211
 
    
                Kcal / portion: 203
 
    
                GBR (GI) / port: 0
Recept: 609 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 1%
Fett: 15%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 0%
Ingredienser
Torrt vitt vin 3.0 dl 34%
Gul lök 1.0 styck Äts ej
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Citronjuice 0%
Fiskfond } 4.0 dl 3%
el. fiskfond konc. + vatten 0%
Smör 4.0 msk 63%
Vattenreduktion -4.0 dl -0%
Tillvalsalternativ:
Vispgrädde 0%
Kockskolan:
Om vinsåser > Äts ej
Så lagas vitvinssås > Äts ej
Sås till kokt fisk > Äts ej
Sås till ljust kött, fågel> Äts ej
Kock: Leif Mannerström
Tillagning (45 min )
Se film, klicka på "Mannerströms" under bilden.
- Skala och skiva lök.
- Häll vin och fiskfond i en kastrull, tillsätt lök, lagerblad och några droppar citron.
- Reducera (koka ihop) såsen till cirka halv mängd.
- Montera (vispa ner) smör i såsen. Alternativt tillsätt grädde.
- Sila såsen och pressa ut all god sås. Smaka av med citron och eventuellt också med kajennpeppar.
Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser
Liknande recept som Mannerströms vitvinssås
- 
                
                    Velouté, ljus grundsåsTid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sauce supręme, superb ljus gräddsåsTid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Enkel gräddsåsTid: 8 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Mannerströms vitvinssåsTid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Leif Mannerström 
- 
                
                    Sauce vin blanc ā glacer, ljus veloutésås passande till fisk i ugnSvårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Larent Nadiras 
- 
                
                    Velouté au vin blanc, ljus vitvinssås till sås eller soppaTid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sauce normande, krämig ljus sås till fisk, skaldjur och komageTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sauce ā la orange, apelsinsåsTid: 45 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Julia Child 
- 
                
                    Bigarade Sauce, lyxig apelsinsås till ankaTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Sauce Bercy, ljus vitvinssås till kött eller fiskTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                              