Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Torrt vitt vin

3.0 

dl

Gul lök

1.0 

styck

Lagerblad

1.0 

blad

Citronjuice

 

 

Fiskfond }

4.0 

dl

el. fiskfond konc. + vatten

 

 

Smör

4.0 

msk

Vattenreduktion

-4.0 

dl

 

Tillvalsalternativ:

 

Vispgrädde

 

 

Kajennpepparpulver

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vinsåser >

 

 

Så lagas vitvinssås >

 

 

Sås till kokt fisk >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 211

Kcal / portion: 203

GBR (GI) / port: 0

Recept: 609 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 1%

Fett: 15%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 96 gram)

Ingredienser

Visa:

Torrt vitt vin 3.0 dl 34%

Gul lök 1.0 styck Äts ej

Lagerblad 1.0 blad Äts ej

Citronjuice 0%

Fiskfond } 4.0 dl 3%

el. fiskfond konc. + vatten 0%

Smör 4.0 msk 63%

Vattenreduktion -4.0 dl -0%

 

Tillvalsalternativ:

Vispgrädde 0%

Kajennpepparpulver 0%

 

Kockskolan:

Om vinsåser > Äts ej

Så lagas vitvinssås > Äts ej

Sås till kokt fisk > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Tillagning (45 min )

Se film, klicka på "Mannerströms" under bilden.

  1. Skala och skiva lök.
  2. Häll vin och fiskfond i en kastrull, tillsätt lök, lagerblad och några droppar citron.
  3. Reducera (koka ihop) såsen till cirka halv mängd.
  4. Montera (vispa ner) smör i såsen. Alternativt tillsätt grädde.
  5. Sila såsen och pressa ut all god sås. Smaka av med citron och eventuellt också med kajennpeppar.

Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser

Liknande recept som Mannerströms vitvinssås