Lägg till ingredienser

Färdig sås dl: 3

Grädde

3.0 

dl

Kalvfond koncentrerad

2.0 

msk

Maizena ljus

1.0 

msk

Sojasås

1.0 

tsk

 

 

Kockskolan:

 

Om ljusa såser >

 

 

Sås till ljust kött, fågel>

 

 

Sås till nöt, vilt, inälvor >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 356

Kcal / portion: 385

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1156 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 36%

Kolhydrater: 5%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 108 gram)

Ingredienser

Visa:

Grädde 3.0 dl 93%

Kalvfond koncentrerad 2.0 msk 4%

Maizena ljus 1.0 msk 2%

Sojasås 1.0 tsk 0%

 

 

Kockskolan:

Om ljusa såser > Äts ej

Sås till ljust kött, fågel> Äts ej

Sås till nöt, vilt, inälvor > Äts ej

Tillagning (8 min )

  1. Häll grädde, fond och lite soja i en kastrull.
  2. Koka upp och tillsätt maizena eller annan matlagningsmjöl. Låt koka i cirka 5 minuter till lagom tjocklek.
  3. Smaka av med salt och peppar. Späd med grädde om för tjock sås.

Kockens kommentar

Har man tillgång till steksky kan lite silad sådan användas som smaksättare. Minska då på fond och tänk på att både sky och fond är salta. Såsen passar till allehanda kötträtter.

Passar till

Köttbullar med potatismos

Fler recept inom Ljusa såser, veloutesåser

Liknande recept som Enkel gräddsås