Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1695 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 3%
Fett: 9%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Avokado 2.0 styck 25%
Zucchini 2.0 styck 6%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vatten 8.0 dl 0%
Hönsbuljongtärning 2.0 styck 3%
Creme fraiche 2.0 dl 38%
Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%
Bacon tärnad som knapersteks} 140.0 gram 17%
Olivolja 1.0 msk 7%
Skapat av: Scan
Tillagning (20 min )
- Skala och finhacka vitlök och lök. Tärna zucchini. Fräs vitlök, lök och zucchini i olja i en stor kastrull tills de blivit mjuka utan att ta färg.
- Häll över vatten. Smula i buljongtärningar. Låt koka i cirka 10 minuter.
- Tillsätt avokado, crème fraiche och vinäger. Mixa med en stavmixer tills soppan blivit slät. Smaka av med salt och peppar.
- Knaperstek bacon. Låt rinna av på en bit hushållspapper. Blanda i soppan eller servera soppan med bacon till.
Kockens kommentar
Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon tärnad som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.Fler recept inom Grönsakssoppa
Liknande recept som Avokado- och zucchinisoppa
-
Klassisk svensk grönsakssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Potage Julienne Darblay, klassisk fransk fin grönsakssoppa
Tid: 1 tim (+ 3 tim 30 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Färsk tomatsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Krämig majssoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Sparris- och dillsoppa
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Tomatsoppa med ravioli
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kall pumpasoppa med yoghurt
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kronärtskockssoppa med räkor (förrätt, lätt måltid)
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Arla
-
Escarole grönsakssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Velouté Dubarry, crème Dubarry, fransk klassisk blomkålssoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan