Avokado- och zucchinisoppa

Foto: Scan ¤

Avokado- och zucchinisoppa

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 6

Avokado

2.0 

styck

Zucchini

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Gul lök

1.0 

styck

Vatten

8.0 

dl

Hönsbuljongtärning

2.0 

styck

Creme fraiche

2.0 

dl

Vitvinsvinäger

2.0 

msk

Bacon tärnad som knapersteks}

140.0 

gram

Olivolja

1.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 82

Kcal / portion: 283

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1695 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 3%

Fett: 9%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 343 gram)

Ingredienser

Visa:

Avokado 2.0 styck 25%

Zucchini 2.0 styck 6%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vatten 8.0 dl 0%

Hönsbuljongtärning 2.0 styck 3%

Creme fraiche 2.0 dl 38%

Vitvinsvinäger 2.0 msk 0%

Bacon tärnad som knapersteks} 140.0 gram 17%

Olivolja 1.0 msk 7%

Salt och svartpeppar 0%

Skapat av: Scan

Tillagning (20 min )

  1. Skala och finhacka vitlök och lök. Tärna zucchini. Fräs vitlök, lök och zucchini i olja i en stor kastrull tills de blivit mjuka utan att ta färg.
  2. Häll över vatten. Smula i buljongtärningar. Låt koka i cirka 10 minuter.
  3. Tillsätt avokado, crème fraiche och vinäger. Mixa med en stavmixer tills soppan blivit slät. Smaka av med salt och peppar.
  4. Knaperstek bacon. Låt rinna av på en bit hushållspapper. Blanda i soppan eller servera soppan med bacon till.

Kockens kommentar

Näringsberäkning: Bacon som steks tappar mycket fett och vatten vid stekning. För att få rätta vikt- och näringsvärden kan man i systemet välja speciella ingredienser till exempel "Bacon tärnad som knapersteks". Läs mer, klicka på ingrediensen.

Fler recept inom Grönsakssoppa

Liknande recept som Avokado- och zucchinisoppa