Ansjovis och kavringbakad torskrygg med rostade sparrispotatis och fänkålsås

Foto: Abba ¤

Ansjovis och kavringbakad torskrygg med rostade sparrispotatis och fänkålsås

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torsken

 

 

 

Torskrygg

500.0 

gram

Salt

0.5 

dl

Strösocker

0.5 

dl

Vatten

5.0 

dl

 

Kavringplatta

 

 

 

Ansjovisfilé konserv

125.0 

gram

Kavring

4.0 

skivor

Brännvinsost 31%

90.0 

gram

Smör smält

2.0 

msk

 

Fänkålssås

 

 

 

Fänkål

1.0 

styck

Gul lök

0.5 

styck

Hönsbuljong avfettad

2.5 

dl

el. hönsfond konc. +vatten

 

 

Grädde

1.5 

dl

Smör normalsaltat

1.0 

msk

Pernod

2.0 

cl

Citronjuice

 

 

Salt och peppar

 

 

 

Rostad sparrispotatis

 

 

 

Sparrispotatis

1.5 

kilo

Tomater

5.0 

styck

Bladpersilja

1.0 

knippe

Smör till stekning

3.0 

msk

Salt och svartpeppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 893

GBR (GI) / port: 12

Recept: 3572 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 6%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 705 gram)

Ingredienser

Visa:
Torsken 

Torskrygg 500.0 gram 11%

Salt 0.5 dl Äts ej

Strösocker 0.5 dl Äts ej

Vatten 5.0 dl Äts ej

 

Kavringplatta 

Ansjovisfilé konserv 125.0 gram 8%

Kavring 4.0 skivor 9%

Brännvinsost 31% 90.0 gram 10%

Smör smält 2.0 msk 5%

 

Fänkålssås 

Fänkål 1.0 styck Äts ej

Gul lök 0.5 styck Äts ej

Hönsbuljong avfettad 2.5 dl 0%

el. hönsfond konc. +vatten Äts ej

Grädde 1.5 dl 15%

Smör normalsaltat 1.0 msk 3%

Pernod 2.0 cl 1%

Citronjuice 0%

Salt och peppar 0%

 

Rostad sparrispotatis 

Sparrispotatis 1.5 kilo 27%

Tomater 5.0 styck 2%

Bladpersilja 1.0 knippe 0%

Smör till stekning 3.0 msk 8%

Salt och svartpeppar 0%

Skapat av: Abba

Tillagning (40 min + 2 tim )

  1. Torsken: Skär torsk i portionsbitar. Rör ut salt och socker i vatten. Låt torsken rimmas i lagen cirka 2 timmar.
  2. Rostad sparrispotatis: Skala och koka sparrispotatis (eller någon annan fast potatis). Strimla persilja. Dela potatis. Bryn i smör. Blanchera och skala tomater. När potatisen är gyllenbrun så svänger du runt dem i persiljan och tomaterna.
  3. Ansjovisplatta: Sätt ugnen på 175°C. Riv ost. Låt ansjovis rinna av. Mixa ansjovis, kavring, ost och smör till en smulig deg.
  4. Kavla ut degen mellan plastfilm. Kavla ett tunt täcke. Skär ut bitar som är lika stora som torskbitarna. Lägg på en kavringplattan på varje torksbit. Stek fisken i ugnen cirka 10 minuter.
  5. Fänkålsås: Skala och finhacka lök. Skär fänkål i bitar. Fräs lök och fänkål i smör. Slå på kycklingbuljong och grädde. Koka ihop tills hälften kvarstår.
  6. Sila bort lök och fänkål. Smaka av med smör, salt, peppar och citronjuice. Avsluta med pernod, för att få en högre anissmak.

Fler recept inom Ugnslagad vitfisk

Liknande recept som Ansjovis och kavringbakad torskrygg med rostade sparrispotatis och fänkålsås