Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 127

Kcal / portion: 893

GBR (GI) / port: 12
Recept: 3572 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 6%
Fett: 6%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torsken
Torskrygg 500.0 gram 11%
Salt 0.5 dl Äts ej
Strösocker 0.5 dl Äts ej
Vatten 5.0 dl Äts ej
Kavringplatta
Ansjovisfilé konserv 125.0 gram 8%
Kavring 4.0 skivor 9%
Brännvinsost 31% 90.0 gram 10%
Smör smält 2.0 msk 5%
Fänkålssås
Fänkål 1.0 styck Äts ej
Gul lök 0.5 styck Äts ej
Hönsbuljong avfettad 2.5 dl 0%
el. hönsfond konc. +vatten Äts ej
Grädde 1.5 dl 15%
Smör normalsaltat 1.0 msk 3%
Pernod 2.0 cl 1%
Citronjuice 0%
Rostad sparrispotatis
Sparrispotatis 1.5 kilo 27%
Tomater 5.0 styck 2%
Bladpersilja 1.0 knippe 0%
Smör till stekning 3.0 msk 8%
Skapat av: Abba
Tillagning (40 min + 2 tim )
- Torsken: Skär torsk i portionsbitar. Rör ut salt och socker i vatten. Låt torsken rimmas i lagen cirka 2 timmar.
- Rostad sparrispotatis: Skala och koka sparrispotatis (eller någon annan fast potatis). Strimla persilja. Dela potatis. Bryn i smör. Blanchera och skala tomater. När potatisen är gyllenbrun så svänger du runt dem i persiljan och tomaterna.
- Ansjovisplatta: Sätt ugnen på 175°C. Riv ost. Låt ansjovis rinna av. Mixa ansjovis, kavring, ost och smör till en smulig deg.
- Kavla ut degen mellan plastfilm. Kavla ett tunt täcke. Skär ut bitar som är lika stora som torskbitarna. Lägg på en kavringplattan på varje torksbit. Stek fisken i ugnen cirka 10 minuter.
- Fänkålsås: Skala och finhacka lök. Skär fänkål i bitar. Fräs lök och fänkål i smör. Slå på kycklingbuljong och grädde. Koka ihop tills hälften kvarstår.
- Sila bort lök och fänkål. Smaka av med smör, salt, peppar och citronjuice. Avsluta med pernod, för att få en högre anissmak.
Fler recept inom Ugnslagad vitfisk
Liknande recept som Ansjovis och kavringbakad torskrygg med rostade sparrispotatis och fänkålsås
-
Fisk under äppel- och purjolökstäcke (barnrecept)
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kirsi, Båten förskola
-
Fisk med limesås
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Abborre i folie
Tid: 40 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ugnsbakad gös med primörer och örtsmör
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Torskrygg med kräft- och fänkålsallad
Tid: 45 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torskrygg med skaldjursmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Alaska pollock (torsk) med persilja, citron, vita bönor och fetaost
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Carina Brydling
-
Vitlöksbakad torsk med grönsaksröra
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Stekt skrei (torsk) med rödvinssås
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Tomat- och vitlöksbakad skreifilé (torskfilé)
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: