
Mustig lammgryta med grönsaker och mandel (LCHF-recept)
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 72

Kcal / portion: 692

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2770 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 3%
Kolhydrater: 4%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Lammbog utan ben 600.0 gram 29%
Gul lök 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 2.5 klyftor 1%
Vitkål ansad 1.0 huvud 17%
Blomkål helt huvud 1.0 huvud 7%
Gröna bönor frysta 200.0 gram 3%
Tomatsås färdig 5.0 dl 11%
Rosmarin 1.0 kvist 0%
Sötmandel skalad 2.0 dl 24%
Smör och/el. matolja 2.0 msk 7%
Kockskolan:
Om kolhydratbantning > Äts ej
Analys LCHF-metoden > Äts ej
Skapat av: LCHF för tjejer
Tillagning
- Skär lamm i grytbitar. Skala och hacka lök. Pressa vitlök. Strimla vitkål. Skär blomkål i små buketter.
- Fräs lök och vitlök i smör eller olja i en gryta. Tillsätt vitkål och blomkål. Fräs ett par minuter till. Fös grönsakerna åt sidan.
- Bryn köttbitarna. Häll på tomatsås. Sänk värmen. Lägg på lock. Sjud på svag värme minst en timme. Kolla under tiden om du behöver tillsätta mer vätska. En skvätt rött eller vitt vin är gott.
- Tillsätt frysta grönsaker och mandel. Koka ytterligare 15-20 minuter.
- Smaka av grytan med salt, peppar och gärna lite pressad citron. Servera med vitlöksyoghurt.
Kockens kommentar
Dietkokbokens kommentar: Mycket hög portionsvikt.Fler recept inom Kokt lamm, lammgryta
Liknande recept som Mustig lammgryta med grönsaker och mandel (LCHF-recept)
-
Dillkött av lamm
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Lammbog med pico de gallo och crème fraiche
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Navarin d’agneau, klassisk lammgryta med majrova eller kålrot
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Kokt lammlägg
Tid: 1 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Ingefärsdoftande lammgryta
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Äppelkokt lammbog
Tid: 2 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gryta på lamm med primörer
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Sikbadj, tunisisk lammgryta
Tid: 1 tim 30 min (+ 24 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Lammtagine med dadlar och tomat
Tid: 2 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Liverpool Scouse, klassisk brittisk lapskojs
Tid: 4 tim , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan