Dillstekta lammfärsbiffar med potatis- och gurksallad

Foto: Arne Adler

Dillstekta lammfärsbiffar med potatis- och gurksallad

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Lammfärs

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Potatis kokt

2.0 

styck

Dill finhackad

0.5 

dl

Margarin flytande 80%

2.0 

msk

Dill grovhackad

1.0 

dl

Salt och vitpeppar

 

 

 

Potatissallad:

 

 

 

Yoghurt naturell 3%

3.0 

dl

Senap fransk osötad

2.0 

msk

Färskpotatis kokt

700.0 

gram

Sockerärter

250.0 

gram

Vaxbönor färska

250.0 

gram

 

Gurksallad:

 

 

 

Gurka

0.5 

styck

Salt

2.0 

tsk

Citron juice+skal

0.5 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 99

Kcal / portion: 577

GBR (GI) / port: 6

Recept: 2307 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 5%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 584 gram)

Ingredienser

Visa:

Lammfärs 400.0 gram 43%

Gul lök 1.0 styck 2%

Potatis kokt 2.0 styck 6%

Dill finhackad 0.5 dl 0%

Margarin flytande 80% 2.0 msk 8%

Dill grovhackad 1.0 dl 0%

Salt och vitpeppar 0%

 

Potatissallad: 

Yoghurt naturell 3% 3.0 dl 8%

Senap fransk osötad 2.0 msk 1%

Färskpotatis kokt 700.0 gram 22%

Sockerärter 250.0 gram 4%

Vaxbönor färska 250.0 gram 3%

 

Gurksallad: 

Gurka 0.5 styck 1%

Salt 2.0 tsk 0%

Citron juice+skal 0.5 styck 0%

Tillagning (30 min )

  1. Potatissallad: Förväll sockerärtor och vaxbönor (koka upp och skölj sedan av i kallt vatten). Blanda yoghurt, senap, salt och peppar. Vänd ner potatis och grönsaker i yougturtsåsen.
  2. Gurksallad: Halvera gurka på längden. Skrapa ur kärnorna med en sked. Skala och skiva. Strö salt över. Tillsätt citronskal och -saft. Ställ kallt cirka 30 minuter.
  3. Lammfärsbiffar: Skala och hacka lök. Riv potatis. Hacka dill. Blanda lök, potatis och kryddor. Tillsätt färs och finhackad dill. Forma till portionsbiffar. Stek i matfett. Vänd i grovhackad dill.

Fler recept inom Kalv-, lammfärsrätter

Liknande recept som Dillstekta lammfärsbiffar med potatis- och gurksallad