Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor

Foto: Fabian Björnstjerna, Norsk Fisk ¤

Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Laxfilé

400.0 

gram

Torskfilé

150.0 

gram

Räkor skalade

100.0 

gram

Citrongräs

1.0 

styck

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Koriander färsk

1.0 

kruka

Kycklingbuljong avfettad

8.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Fisksås }

0.5 

dl

Råsocker

1.0 

msk

Lime färskpressad

2.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Ingefära färsk

80.0 

gram

Söt/sweet chilisås

1.0 

msk

Glasnudlar torra }

300.0 

gram

Morot

2.0 

styck

Gurka

1.0 

styck

Salladslök

5.0 

styck

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 76

Kcal / portion: 580

GBR (GI) / port: 8

Recept: 2322 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 2%

Kolhydrater: 10%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 763 gram)

Ingredienser

Visa:

Laxfilé 400.0 gram 31%

Torskfilé 150.0 gram 5%

Räkor skalade 100.0 gram 5%

Citrongräs 1.0 styck 1%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Koriander färsk 1.0 kruka 0%

Kycklingbuljong avfettad 8.0 dl 2%

el. vatten + konc. fond 0%

Fisksås } 0.5 dl 1%

Råsocker 1.0 msk 2%

Lime färskpressad 2.0 styck 1%

Salt 1.0 tsk Äts ej

Ingefära färsk 80.0 gram Äts ej

Söt/sweet chilisås 1.0 msk Äts ej

Glasnudlar torra } 300.0 gram 47%

Morot 2.0 styck 3%

Gurka 1.0 styck 2%

Salladslök 5.0 styck Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning

  1. Krossa citrongräs med baksidan av en kniv. Skiva chili. Grovhacka koriander. Häll allt i en kastrull med kycklingbuljong tillsammans med fisksås och råsocker. Låt det koka upp. Ställ åt sidan och svalna lite. Sila ner i en ny kastrull. Koka upp igen. Smaka av med limesaft.
  2. Skär tärningar av laxfilé och torskfilé. Blanda sedan i en skål tillsammans med salt, riven ingefära och chilisås. Låt det marinera.
  3. Bryt glasnudlarna i bitar. Koka enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Strimla morötter, gurka och salladslök mycket fint.
  5. Lägg ner fisken i buljongen. Låt soppan få ett snabbt uppkok.
  6. Fördela grönsaker, räkor och glasnudlar i soppskålar. Slå fisksoppan över.

Kockens kommentar

En härligt fräsch asiatiskt inspirerad soppa med torsk och räkor som du säkert kommer att gilla.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Citrongräsbuljong med lax, torsk och räkor