Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 56

Kcal / portion: 358

GBR (GI) / port: 1
Recept: 1433 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 7%
Fett: 1%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fisk och fiskrens 800.0 gram 29%
Skaldjur med skal 500.0 gram 28%
Smör 0%
Gul lök 0.5 styck 2%
Purjolök 0.5 styck 2%
Krossade tomater 200.0 gram 3%
Vatten 1.0 liter 0%
Bouquet garni 1.0 sats 1%
Potatis 3.0 styck 14%
Kålrot 0.5 gram 0%
Saffran 0%
Lantbröd ljust 2.0 skivor 19%
Tillval:
Morot 1.0 styck 3%
Kockskolan:
Om soppor > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (1 tim 30 min )
Se film tillagning > Klicka på texten under bilden.
- Ansa fisk, skär i 5 centimeters bitar. Skala lök och skär i mindre bitar. Skala vitlök. Ansa och skiva purjo. Skala och grovskiva morot. Skala potatis och skär i stora bitar.
- Hetta upp smör i en stor stekkastrull. Tillsätt lök. Fräs den försiktigt några minuter på låg värme utan att bränna.
- Tillsätt vatten, krossade tomater och kryddbukett. Även fiskrens om sådan finns. Låt koka upp och sjuda i några minuter. Plocka ur fiskrenset.
- Låt sjuda i 20 minuter.
- Tillsätt fisk i bitar och skaldjur, till exempel musslor och räkor. Mer vatten om så behövs. Låt sjuda 5-10 minuter.
- Gnid in brödskivorna med vitlöksklyfta. Lägg dom i serveringsskål.
- Lyft ur fiskbitar, skaldjur och grönsakstärningar på brödet.
- Sila soppan ner i en kastrull. smaka av med kajennpeppar salt och peppar. Häll några skopor av buljongen över fisk och bröd. Servera.
Kockens kommentar
Välj flera olika fiskar som kummel, torsk, makrill, sill, havsål, brax med flera, allt efter tillgång. Läs mer > Om soppor.Bouquet garni är "en välfylld bukett" av olika kryddkvistar samlade i en bukett med snöre runt. Kryddorna i buketten kan variera men klassisk sammansättning är det gröna från purjolök, blad från blekselleri, några persiljestjälkar, ett lagerblad och en kvist timjan. Läs mer > Klicka på ingrediensen.
Alternativ
Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta
Liknande recept som Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
-
Fisksoppa med räkor och saffran
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bouillabaisse - sydfransk fisksoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hot pot med hälleflundra
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Seljanka, rysk laxsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fisksoppa minestrone
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sofias gräddiga laxsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: