För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Audun Aagre, Norsk Fisk ¤

Hot pot med hälleflundra

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Hälleflundra filé

600.0 

gram

Majsolja

2.0 

msk

Schalottenlök

2.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Citrongräs

1.0 

styck

Limeblad

1.0 

styck

Ingefära färsk

20.0 

gram

Chilifrukt röd hackad

0.5 

tsk

Madras curry

1.0 

msk

Korianderfrön hel

1.0 

tsk

Lime färskpressad

1.0 

styck

Koriander färsk

2.0 

kvistar

Kokosmjölk i butik }

2.0 

dl

Fiskbuljong }

3.0 

dl

el. vatten + konc. fond }

 

 

Morot

2.0 

styck

Smålök

12.0 

styck

Rotselleri

1.0 

styck

 

Läs mer

 

 

 

Hotad fiskart >

 

 

Om kastruller >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 90

Kcal / portion: 463

GBR (GI) / port: 2

Recept: 1853 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 6%

Kolhydrater: 4%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 516 gram)

Ingredienser

Visa:

Hälleflundra filé 600.0 gram 45%

Majsolja 2.0 msk 12%

Schalottenlök 2.0 styck Äts ej

Vitlök torkad 2.0 klyftor Äts ej

Citrongräs 1.0 styck Äts ej

Limeblad 1.0 styck Äts ej

Ingefära färsk 20.0 gram Äts ej

Chilifrukt röd hackad 0.5 tsk Äts ej

Madras curry 1.0 msk 1%

Korianderfrön hel 1.0 tsk Äts ej

Lime färskpressad 1.0 styck 1%

Koriander färsk 2.0 kvistar Äts ej

Kokosmjölk i butik } 2.0 dl 18%

Fiskbuljong } 3.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond } Äts ej

Morot 2.0 styck 4%

Smålök 12.0 styck 14%

Rotselleri 1.0 styck 5%

 

Läs mer 

Hotad fiskart > Äts ej

Om kastruller > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (1 tim )

  1. Krossa alla kryddor i en mortel. Finhacka schalottenlök och vitlök. Hacka morötter, smålök och rotselleri i bitar.
  2. Värm olja. Tillsätt alla kryddorna tillsammans med schalottenlök och vitlök. Fräs allt i 5 minuter utan att det blir brunt.
  3. Häll över kycklingbuljong och kokosmjölk. Smaka av med pressad lime. Sila av. Koka upp soppan, lägg i morötter, smålök och rotselleri.
  4. Tillsätt fisk de sista 3-4 minuterna.

Kockens kommentar

En fast fin hälleflundra blir riktigt god i denna hot pot gjord på kokosmjölk och lime.
Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Hot pot med hälleflundra