Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Vitkål ansad

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Grönsaksbuljong }

1.0 

liter

el. grönsaksfond konc.+vatten

 

 

Grädde

3.0 

dl

Dill

1.0 

kruka

Lax kallrökt skivad

200.0 

gram

Salt och peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Surdegsbröd

4.0 

skivor

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 109

Kcal / portion: 611

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2444 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 4%

Fett: 8%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 560 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitkål ansad 400.0 gram 5%

Gul lök 1.0 styck 2%

Smör normalsaltat 2.0 msk 8%

Grönsaksbuljong } 1.0 liter 2%

el. grönsaksfond konc.+vatten Äts ej

Grädde 3.0 dl 44%

Dill 1.0 kruka 1%

Lax kallrökt skivad 200.0 gram 17%

Salt och peppar 0%

 

Tillbehör:

Surdegsbröd 4.0 skivor 21%

Tillagning (25 min )

  1. Skär vitkål i bitar. Skala och skiva lök.
  2. Smält smör i en stor kastrull. Fräs kålen och löken sakta på svag värme, den ska ej ta färg bara bli mjuk. Slå på buljong och koka upp. Låt koka i cirka 10 minuter.
  3. Slå i grädde. Koka i 5 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  4. Skär dill fint och rör i. Servera i djupa tallrikar. Toppa med några skivor lax i tallriken. Servera gärna med ett gott surdegsbröd.

Kockens kommentar

 

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax