För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Fisksoppa med räkor och saffran

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Vitfisk filé

500.0 

gram

Räkor med skal

300.0 

gram

Bifftomater

2.0 

styck

Purjolök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Matfett till stekning

 

 

 

Saffran

1.0 

förp.

Fänkålsfrön hela

1.0 

tsk

Vetemjöl

2.0 

msk

Vatten till soppa

1.5 

liter

Fiskfond koncentrerad

3.0 

msk

el. buljongtärning

 

 

 

Grädde (matlagningsgrädde)

1.5 

dl

Lime el. citron

1.0 

styck

Salt och peppar

 

 

Kryddgrönt

 

 

Vitt matbröd

 

 

 

Kockskolan:

 

Terrinskål >

 

 

Soppslev >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 42

Kcal / portion: 284

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1136 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 6%

Fett: 1%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 0%

(Tillagad portion: 673 gram)

Ingredienser

Visa:

Vitfisk filé 500.0 gram 34%

Räkor med skal 300.0 gram 14%

Bifftomater 2.0 styck 6%

Purjolök 1.0 styck 6%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 2%

Matfett till stekning 0%

 

Saffran 1.0 förp. 0%

Fänkålsfrön hela 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 2.0 msk 6%

Vatten till soppa 1.5 liter 0%

Fiskfond koncentrerad 3.0 msk 10%

el. buljongtärning 0%

 

Grädde (matlagningsgrädde) 1.5 dl 21%

Lime el. citron 1.0 styck 1%

Salt och peppar 0%

Kryddgrönt 0%

Vitt matbröd 0%

 

Kockskolan:

Terrinskål > Äts ej

Soppslev > Äts ej

Tillagning (1 tim )

  1. Skär långa sneda skivor av purjolöken. Skålla tomater, dra av skinnet och finhacka. Skär fisken i mindre bitar och skala räkorna. Skär vitlöken i skivor.
  2. Fräs purjolök och vitlök i en stor kastrull på medelhög värme i ett par minuter. Stöt med slev så att purjolöken delar sig.
  3. Strö i saffran, fänkålsfrö och vetemjöl.  Tillsätt vatten och fond. Koka upp och låt småkoka i 5 minuter på medelvärme.
  4. Sänk till låg värme. Tillsätt grädde, tomater och fisk. Låt småkoka i 2-4 minuter beroende på fiskens tjocklek.
  5. Ta av kastrullen och tillsätt räkorna. Smaka av med lime el. citron och kryddor. Garnera med kryddgrönt t.ex. körvel. Servera gärna vitt bröd till.

Kockens kommentar

Fisksoppa med saffran kan lagas med filéer från flertalet sorters vit fisk t.ex. gös, kolja, torsk, sej eller t.ex. nya importerade sorter som pangastus från Vietnam. Dock ej strömming eller sill. Även djupfryst fisk kan användas.

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Fisksoppa med räkor och saffran