Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 89

Kcal / portion: 600

GBR (GI) / port: 1
Recept: 2400 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 6%
Kolhydrater: 2%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Laxfilé färsk 600.0 gram 45%
Morot 4.0 styck 6%
Fänkål 1.0 styck 3%
Broccoli 1.0 huvud 4%
Ingefära färsk 3.0 cm 1%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Olivolja 2.0 msk 9%
Cocktailtomater 10.0 styck 2%
Vatten till soppa 8.0 dl 0%
Kokosmjölk (-dryck) 4.0 dl 28%
Limeblad 4.0 styck 0%
Vegopulver (fond) 1.0 msk 1%
Citron juice+fruktkött 0.5 styck 1%
Sambal oelekpasta } 1.0 tsk 0%
Salt 0%
Kock: Anne, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala morot och skär i 1/2-cm bitar. Halvera fänkål och skär bort stocken (mittpartiet). Strimla tunt. Dela broccolin i små buketter. Skala och finhacka vitlök och ingefära.
- Hetta upp olja i en stekkastrull och fräs några sekunder ingefära och vitlök utan att bränna.
- Slå på vatten och kokosmjölk. Lägg i tomater, limeblad, vegopulver, saften av citron och sambal oelek. Låt småkoka i cirka 10 minuter. Smaka av med salt.
- Sila över soppan i en ny kastrull. Värm på.
- Skiva laxen tunt. Fördela lax och grönsaker i djupa tallrikar eller skålar. Häll på buljongen.
Kockens kommentar
Laxen avses att läggas rå i tallriken. Het buljong som hälls i tallriken gör laxen lättkokt. Vill man ha genomkokt kan den läggas i kastrullen någon minut före servering.
Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta
Liknande recept som Thaisoppa med råa grönsaker och lax
-
Fisksoppa med räkor och saffran
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bouillabaisse - sydfransk fisksoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hot pot med hälleflundra
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Seljanka, rysk laxsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fisksoppa minestrone
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sofias gräddiga laxsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: