Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 557

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2230 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 8%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 400.0 gram 14%
Gul lök 1.0 styck 2%
Morot 1.0 styck 2%
Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%
Olivolja 2.0 msk 10%
Torrt vitt vin 2.0 dl 6%
Fiskbuljong 8.0 dl 1%
el. vatten + konc. fond Äts ej
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Spagetti 200.0 gram 32%
Körsbärstomater 200.0 gram 2%
Oliver svarta kärnfria 0.5 dl 3%
Persilja 1.0 knippe 1%
Pesto Genovese 4.0 msk 15%
Olivolja till stekning 2.0 msk 10%
Peppar 2.0 krm 0%
Salt 1.0 tsk 0%
Kockskolan:
Om pasta > Äts ej
Om pesto > Äts ej
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Koka upp vatten till spagetti.
- Skala och finhacka gul lök, morot samt vitlök. Hetta upp en stor kastrull. Tillsätt olivolja, lök och morot. Slå på vitt vin direkt. Reducera 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong och koka upp.
- Havlvera chili och skrapa ur frön. Finhacka chilin. Smaksätt fiskbuljongen till önskad styrka. Smaka av med salt och peppar.
- Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen.
- Skiva oliver. Tillsätt cocktailtomater och skivade oliver i soppan. Finhacka persilja.
- Värm en stekpanna och halstra torskfilé i olivolja.
- Häll av vattnet från spagettin. Fördela i djupa tallrikar. Strö persilja över. Häll över buljongen. Avsluta med den halstrade torsken. Toppa med en klick pesto.
Kockens kommentar
Minestrone är en smakrik soppa som man inte reder. Halstrad torsk passar perfekt. Servera gärna med nybakad bröd.Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta
Liknande recept som Fisksoppa minestrone
-
Fisksoppa med räkor och saffran
Tid: 1 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Bouillabaisse - sydfransk fisksoppa
Tid: 2 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Cotriade Bretonne, fisksoppa från Bretagne
Tid: 1 tim 30 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Kockskolan
-
Hot pot med hälleflundra
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Gräddig kålsoppa med dill och kallrökt lax
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Seljanka, rysk laxsoppa
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Thaisoppa med råa grönsaker och lax
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Fisksoppa minestrone
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare:
-
Sofias gräddiga laxsoppa
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Sofia
-
Gröncurry och kokosmjölksoppa med sesammarinerad torsk och räkor
Tid: 50 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: