Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

400.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Morot

1.0 

styck

Vitlök torkad

3.0 

klyftor

Olivolja

2.0 

msk

Torrt vitt vin

2.0 

dl

Fiskbuljong

8.0 

dl

el. vatten + konc. fond

 

 

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Spagetti

200.0 

gram

Körsbärstomater

200.0 

gram

Oliver svarta kärnfria

0.5 

dl

Persilja

1.0 

knippe

Pesto Genovese

4.0 

msk

Olivolja till stekning

2.0 

msk

Peppar

2.0 

krm

Salt

1.0 

tsk

 

Kockskolan:

 

Om pasta >

 

 

Om pesto >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 94

Kcal / portion: 557

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2230 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 5%

Fett: 4%

Kolhydrater: 8%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 593 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 400.0 gram 14%

Gul lök 1.0 styck 2%

Morot 1.0 styck 2%

Vitlök torkad 3.0 klyftor 1%

Olivolja 2.0 msk 10%

Torrt vitt vin 2.0 dl 6%

Fiskbuljong 8.0 dl 1%

el. vatten + konc. fond Äts ej

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Spagetti 200.0 gram 32%

Körsbärstomater 200.0 gram 2%

Oliver svarta kärnfria 0.5 dl 3%

Persilja 1.0 knippe 1%

Pesto Genovese 4.0 msk 15%

Olivolja till stekning 2.0 msk 10%

Peppar 2.0 krm 0%

Salt 1.0 tsk 0%

 

Kockskolan:

Om pasta > Äts ej

Om pesto > Äts ej

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Koka upp vatten till spagetti.
  2. Skala och finhacka gul lök, morot samt vitlök. Hetta upp en stor kastrull. Tillsätt olivolja, lök och morot. Slå på vitt vin direkt. Reducera 5 minuter. Tillsätt fiskbuljong och koka upp.
  3. Havlvera chili och skrapa ur frön. Finhacka chilin. Smaksätt fiskbuljongen till önskad styrka. Smaka av med salt och peppar.
  4. Koka spagetti enligt anvisning på förpackningen.
  5. Skiva oliver. Tillsätt cocktailtomater och skivade oliver i soppan. Finhacka persilja.
  6. Värm en stekpanna och halstra torskfilé i olivolja.
  7. Häll av vattnet från spagettin. Fördela i djupa tallrikar. Strö persilja över. Häll över buljongen. Avsluta med den halstrade torsken. Toppa med en klick pesto.

Kockens kommentar

Minestrone är en smakrik soppa som man inte reder. Halstrad torsk passar perfekt. Servera gärna med nybakad bröd.

Fler recept inom Fisksoppa, fiskgryta

Liknande recept som Fisksoppa minestrone