Vårrullar med köttfärs

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Vårrullar med köttfärs

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Fläskfärs

300.0 

gram

Vitkål ansad

250.0 

gram

Böngroddar

100.0 

gram

Gul lök

1.0 

styck

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Ingefära

2.0 

cm

Rapsolja

2.0 

msk

Fisksås }

2.0 

msk

Sojasås

2.0 

msk

Söt/sweet chilisås

2.0 

msk

Vårrulledeg (12x12 cm)

15.0 

skivor

Ägg

1.0 

styck

Rapsolja till fritering

 

 

 

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Råsocker

2.0 

msk

Lime färskpressad

0.5 

styck

Fisksås }

2.0 

msk

Vatten

1.0 

msk

 

Kockskolan:

 

Om vårrullar >

 

 

Så friterar man >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 3

Recept: 1889 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 8%

Fett: 9%

Kolhydrater: 15%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 275 gram)

Ingredienser

Visa:

Fläskfärs 300.0 gram 38%

Vitkål ansad 250.0 gram 4%

Böngroddar 100.0 gram 2%

Gul lök 1.0 styck 3%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Ingefära 2.0 cm 1%

Rapsolja 2.0 msk 12%

Fisksås } 2.0 msk 1%

Sojasås 2.0 msk 1%

Söt/sweet chilisås 2.0 msk 4%

Vårrulledeg (12x12 cm) 15.0 skivor 23%

Ägg 1.0 styck 3%

Rapsolja till fritering 0%

 

Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Råsocker 2.0 msk 5%

Lime färskpressad 0.5 styck 0%

Fisksås } 2.0 msk 1%

Vatten 1.0 msk 0%

 

Kockskolan:

Om vårrullar > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Skala och hacka lök. Strimla vitkål. Skala och hacka vitlök. Riv ingefära.
  2. Hetta upp en stekpanna med olja. Stek vitkålen och färs till genomstekt. Ha i böngroddar, vitlök, lök och ingefära. Se till att finfördela färsen riktigt. Slå på fisksås, soja och sweet chili. Koka i några minuter under lock. Tag av locket. Låt vätskan koka in.
  3. Tag ett degark och lägg det framför dig med ett hörn mot dig. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Lägg fyllning på mitten. Vik över det undre hörnet. Vik in sidohörnen mot mitten. Rulla sedan ihop till en rulle. Lägg på en plåt med en fuktig handduk över tills de ska friteras.
  4. Skala och pressa vitlök. Finhacka chili. Riv skalet på lime och pressa resten. Blanda alla ingredienser till såsen.
  5. Fritera: Värm olja till 180°C, gärna i fritös. Fritera några vårrullar åt gången i cirka 3 minuter. Låt rinna av. Servera med såsen.

Kockens kommentar

Tänk på att het olja kan ge brännskador och är brandfarlig. Vidta försiktighet. Läs mer > Så friterar man.

Fler recept inom Vårrullar, dumplings

Liknande recept som Vårrullar med köttfärs