Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 172

Kcal / portion: 472

GBR (GI) / port: 3
Recept: 1889 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 9%
Kolhydrater: 15%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Fläskfärs 300.0 gram 38%
Vitkål ansad 250.0 gram 4%
Böngroddar 100.0 gram 2%
Gul lök 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Ingefära 2.0 cm 1%
Rapsolja 2.0 msk 12%
Fisksås } 2.0 msk 1%
Sojasås 2.0 msk 1%
Söt/sweet chilisås 2.0 msk 4%
Vårrulledeg (12x12 cm) 15.0 skivor 23%
Ägg 1.0 styck 3%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 0%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Råsocker 2.0 msk 5%
Lime färskpressad 0.5 styck 0%
Fisksås } 2.0 msk 1%
Vatten 1.0 msk 0%
Kockskolan:
Om vårrullar > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Skala och hacka lök. Strimla vitkål. Skala och hacka vitlök. Riv ingefära.
- Hetta upp en stekpanna med olja. Stek vitkålen och färs till genomstekt. Ha i böngroddar, vitlök, lök och ingefära. Se till att finfördela färsen riktigt. Slå på fisksås, soja och sweet chili. Koka i några minuter under lock. Tag av locket. Låt vätskan koka in.
- Tag ett degark och lägg det framför dig med ett hörn mot dig. Pensla kanterna med uppvispat ägg. Lägg fyllning på mitten. Vik över det undre hörnet. Vik in sidohörnen mot mitten. Rulla sedan ihop till en rulle. Lägg på en plåt med en fuktig handduk över tills de ska friteras.
- Skala och pressa vitlök. Finhacka chili. Riv skalet på lime och pressa resten. Blanda alla ingredienser till såsen.
- Fritera: Värm olja till 180°C, gärna i fritös. Fritera några vårrullar åt gången i cirka 3 minuter. Låt rinna av. Servera med såsen.
Kockens kommentar
Tänk på att het olja kan ge brännskador och är brandfarlig. Vidta försiktighet. Läs mer > Så friterar man.Fler recept inom Vårrullar, dumplings
Liknande recept som Vårrullar med köttfärs
-
Hemlagad filodeg
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Samosas, persiska piroger med filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Wonton - ångade fläskdumplings
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kinesiska vårrullar
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Vårrullar med köttfärs
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan