Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 6
Recept: 728 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 56%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Färdig vårrulledeg 250.0 gram 100%
eller %
Kockskolan:
Om vårrullar > Äts ej
Om asiatisk dumplings > Äts ej
Om filodeg > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning
Se film, klicka på "Yummyyy y" under bilden ovan.- Deg: Använd färdig köpedeg eller tillaga egen deg. Se recept > Spring roll wrapper, vårrulledeg.
- Förbered fyllning enligt eget önskemål.
- Vikning triangel 1: Har man tallriksstora runda degplattor (hemlagade) skär man dem mitt i på längden och tvären till fjärdedelar. Arbeta från arket runda del. Vik in ena hörnen från runda sidan till mitten av degen. Fukta med fingrarna andra sidans motsvarande yta med lite vatten vilket fungerar som klister. Vik denna över den första och tryck till lätt. Nu har det bildats en triangel av flikarna. Öppna tratten och stoppa i en rågad matsked fyllning (bild ovan). Fukta topptriangeln med vatten och vik den över och tryck till lätt. Se filmen.
- Vikning triangel 2: Har man rektangulära ark (köpt deg) skärs dessa i rektanglar 2x1 (10-15 cm bred, 20-30 cm lång). Lägg plattan med kortsidan nedåt. Ibland används dubbla ark penslade med smör emellan. Lägg fyllning snett nedåt från en spetsens hörn i en triangel till mitten av arket och lite in från sidokanten. Fukta kanten och resten av arket med lite vatten (använd fingrarna). Vik det andra hörnet över fyllningen. Vik sedan paketet framåt två gånger till en triangel. Tryck till lätt så att degen fäster i kanterna.
- Vikning fyrkant: Skär degen till rektanglar 2x1 (10-15 cm bred, 20-30 cm lång). Lägg två ark i kors på varandra. Lägg fyllning i mitten. Fukta ändarna på korsen med lite vatten. Vik ändarna över fyllningen och tryck lätt så att degen fäster i kanterna. Se filmen.
- Vikning rullar: Använd runda tallriksstora (hemlagade) ark eller fyrkantiga/rektangulära stora ark (cirka 20 cm breda). Lägg fyllning i nedre delen lite från kanten. Vik över deg och vik in kanterna. Fukta slutkanten med lite vatten och rulla ihop till en korv.
- Tillaga: Paketen kan ätas som de är eller stekas/friteras i het olja.
- Förvaring: Färdiga ej stekta paket kan förvaras i kylskåp en vecka eller i frysen 3 månader.
Fler recept inom Vårrullar, dumplings
Liknande recept som Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant
-
Hemlagad filodeg
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Samosas, persiska piroger med filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Wonton - ångade fläskdumplings
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kinesiska vårrullar
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Vårrullar med köttfärs
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan