Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant

Foto: Film: Yummyyy y, Spring roll

Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant

Lägg till ingredienser

Antal: 20

Färdig vårrulledeg

250.0 

gram

eller

 

 

Filodeg färdig

 

 

 

Kockskolan:

 

Om vårrullar >

 

 

Om asiatisk dumplings >

 

 

Om filodeg >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 291

Kcal / portion: 36

GBR (GI) / port: 6

Recept: 728 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 56%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 12 gram)

Ingredienser

Visa:

Färdig vårrulledeg 250.0 gram 100%

eller %

Filodeg färdig 0%

 

Kockskolan:

Om vårrullar > Äts ej

Om asiatisk dumplings > Äts ej

Om filodeg > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

Tillagning

Se film, klicka på "Yummyyy y" under bilden ovan.

  1. Deg: Använd färdig köpedeg eller tillaga egen deg. Se recept > Spring roll wrapper, vårrulledeg.
  2. Förbered fyllning enligt eget önskemål.
  3. Vikning triangel 1: Har man tallriksstora runda degplattor (hemlagade) skär man dem mitt i på längden och tvären till fjärdedelar. Arbeta från arket runda del. Vik in ena hörnen från runda sidan till mitten av degen. Fukta med fingrarna andra sidans motsvarande yta med lite vatten vilket fungerar som klister. Vik denna över den första och tryck till lätt. Nu har det bildats en triangel av flikarna. Öppna tratten och stoppa i en rågad matsked fyllning (bild ovan). Fukta topptriangeln med vatten och vik den över och tryck till lätt. Se filmen.
  4. Vikning triangel 2: Har man rektangulära ark (köpt deg) skärs dessa i rektanglar 2x1 (10-15 cm bred, 20-30 cm lång). Lägg plattan med kortsidan nedåt. Ibland används dubbla ark penslade med smör emellan. Lägg fyllning snett nedåt från en spetsens hörn i en triangel till mitten av arket och lite in från sidokanten. Fukta kanten och resten av arket med lite vatten (använd fingrarna). Vik det andra hörnet över fyllningen. Vik sedan paketet framåt två gånger till en triangel. Tryck till lätt så att degen fäster i kanterna. 
  5. Vikning fyrkant: Skär degen till rektanglar 2x1 (10-15 cm bred, 20-30 cm lång). Lägg två ark i kors på varandra. Lägg fyllning i mitten. Fukta ändarna på korsen med lite vatten. Vik ändarna över fyllningen och tryck lätt så att degen fäster i kanterna. Se filmen.
  6. Vikning rullar: Använd runda tallriksstora (hemlagade) ark eller fyrkantiga/rektangulära stora ark (cirka 20 cm breda). Lägg fyllning i nedre delen lite från kanten. Vik över deg och vik in kanterna. Fukta slutkanten med lite vatten och rulla ihop till en korv.
  7. Tillaga: Paketen kan ätas som de är eller stekas/friteras i het olja.
  8. Förvaring: Färdiga ej stekta paket kan förvaras i kylskåp en vecka eller i frysen 3 månader. 

Fler recept inom Vårrullar, dumplings

Liknande recept som Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant