Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 275

Kcal / portion: 50

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1201 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 4%
Kolhydrater: 50%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Vetemjöl 5.0 dl 88%
Ägg 2.0 styck 10%
Salt 1.0 krm 0%
Vatten 0.8 dl 0%
Alternativ:
Kockskolan:
Om asiatisk dumplings > Äts ej
Om vårrullar > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
Så knådas, rivs deg > Äts ej
Kock: Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
Se film, klicka på "Devilishly" under bilden ovan.
- Blanda mjöl salt och ägg väl i en bunke. Tillsätt vatten, lite i taget till en ganska fast och kladdfri deg.
- Riv: Lägg på bakbord och riv (knåda) degen väl i 8-10 minuter till en elastisk deg (läs mer > Så knådas, rivs deg).
- Forma: Dela degen på mitten. Arbeta med en hälft i taget. Lägg fuktad handduk över deg som inte används meddetsamma. Kavla degen till en så tunn och kvadratisk platta som möjligt (0,5 cm tjock). Skär degen i jämnstora kvadrater 10x10 centimeter, eller stora rundlar med en matring.
- Förvaring: Arken kan sparas inplastade i kylskåp en vecka eller frysas i tre månader.
- Montering: Degen används till vårrullar som kan vara runda, tre- eller fyrkantiga. Se recept > Vårrullar grundrecept.
Kockens kommentar
Wontondeg tillreds med ägg, men det finns recept benämna wonton utan ägg, vilket då är detsamma som vanlig vårrulledeg (se recept > Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg).I forntida Kina var wonton
Läs mer > Om vårrullar.
Fler recept inom Vårrullar, dumplings
Liknande recept som Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
-
Hemlagad filodeg
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Samosas, persiska piroger med filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Wonton - ångade fläskdumplings
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kinesiska vårrullar
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Vårrullar med köttfärs
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan