För att kunna se bilden och kunna lägga in egna recept måste du vara inloggad som medlem.

Bli medlem (gratis)

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Kinesiska vårrullar

Lägg till ingredienser

Antal rullar: 10

Vårrulledeg (12x12 cm)

10.0 

styck

Fläskfilé

100.0 

gram

Tigerräkor råa

200.0 

gram

Salladslök

3.0 

styck

Kinesisk kål

0.2 

huvud

Vitlök torkad

1.0 

klyfta

Ingefära färskriven

0.5 

msk

Sojasås kinesisk

1.5 

tsk

Ostronsås }

1.5 

tsk

Sesamolja

1.5 

tsk

Maizena ljus

 

 

Salt

0.5 

tsk

Vitpeppar nymald

0.5 

tsk

 

Tillbehör:

 

Frityrolja till fritering

1.0 

liter

t.ex. jordnötsolja

 

 

Sambal oelekpasta }

 

 

 

Kockskolan:

 

Tigerräkor ett miljöhot >

 

 

Så friterar man >

 

 

Om vårrullar >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Karhu

Ljus medium lager
Pris: 14 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 120

Kcal / portion: 61

GBR (GI) / port: 1

Recept: 610 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 2%

Kolhydrater: 13%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 51 gram)

Ingredienser

Visa:

Vårrulledeg (12x12 cm) 10.0 styck 48%

Fläskfilé 100.0 gram 17%

Tigerräkor råa 200.0 gram 13%

Salladslök 3.0 styck 3%

Kinesisk kål 0.2 huvud 6%

Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%

Ingefära färskriven 0.5 msk 1%

Sojasås kinesisk 1.5 tsk 1%

Ostronsås } 1.5 tsk 1%

Sesamolja 1.5 tsk 9%

Maizena ljus 0%

Salt 0.5 tsk 0%

Vitpeppar nymald 0.5 tsk 0%

 

Tillbehör:

Frityrolja till fritering 1.0 liter Äts ej

t.ex. jordnötsolja 0%

Sambal oelekpasta } 0%

 

Kockskolan:

Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Om vårrullar > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

Tillagning (40 min )

  1. Skala vitlök och skiva salladslök. Skala tigerräkor och finhacka. Strimla och finhacka fläskköttet.
  2. Mixa till fin smet i en matberedare kinakål, salladslök, vitlök, ingefära, soja, ostronsås, maizena, sesamolja, salt och peppar. Blanda ner tigerräkor och fläskkött. (Räkor och kött kan alternativt mixas).
  3. Lägg en sked smet på varje vårrulledeg. Vik in kanterna och rulla ihop till en "korv".
  4. Fritera: Hetta upp rikligt med frityrolja till 190°C (läs mer > Så friterar man). Fritera rullarna till gyllenbrun färg i 3-5 minuter. Vänd efter halva tiden.
  5. Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.

Kockens kommentar

Dubblera mängden om rullarna önskas serveras som huvudrätt. Varning för farlig het olja. En elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock är säkrast. Läs mer > Så friterar man.

Passar till

Kokt ris med soja

Sötsur sås

Skriv in en kommentar.

Fler recept inom Vårrullar, dumplings

Liknande recept som Kinesiska vårrullar