Kalori- och GI:
 
    
                Kcal / 100 gram: 120
 
    
                Kcal / portion: 61
 
    
                GBR (GI) / port: 1
Recept: 610 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 2%
Kolhydrater: 13%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vårrulledeg (12x12 cm) 10.0 styck 48%
Fläskfilé 100.0 gram 17%
Jätteräkor, tigerräkor råa 200.0 gram 13%
Salladslök 3.0 styck 3%
Kinesisk kål 0.2 huvud 6%
Vitlök torkad 1.0 klyfta 1%
Ingefära färskriven 0.5 msk 1%
Sojasås kinesisk 1.5 tsk 1%
Ostronsås } 1.5 tsk 1%
Sesamolja 1.5 tsk 9%
Maizena ljus 0%
Salt 0.5 tsk 0%
Vitpeppar nymald 0.5 tsk 0%
Tillbehör:
Frityrolja till fritering 1.0 liter Äts ej
Kockskolan:
Tigerräkor ett miljöhot > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Om vårrullar > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (40 min )
- Skala vitlök och skiva salladslök. Skala tigerräkor och finhacka. Strimla och finhacka fläskköttet.
- Mixa till fin smet i en matberedare kinakål, salladslök, vitlök, ingefära, soja, ostronsås, maizena, sesamolja, salt och peppar. Blanda ner tigerräkor och fläskkött. (Räkor och kött kan alternativt mixas).
- Lägg en sked smet på varje vårrulledeg. Vik in kanterna och rulla ihop till en "korv".
- Fritera: Hetta upp rikligt med frityrolja till 190°C (läs mer > Så friterar man). Fritera rullarna till gyllenbrun färg i 3-5 minuter. Vänd efter halva tiden.
- Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.
Kockens kommentar
Dubblera mängden om rullarna önskas serveras som huvudrätt. Varning för farlig het olja. En elektrisk fritös som kan ställas in på önskat gradtal och som har skyddande lock är säkrast. Läs mer > Så friterar man.
Passar till
Fler recept inom Vårrullar, dumplings
Liknande recept som Kinesiska vårrullar
- 
                
                    Hemlagad filodegTid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledegTid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Wonton wrapper, wonton vårrulledegTid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkantSvårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan 
- 
                
                    Samosas, persiska piroger med filodegSvårighet: Medel, Receptgivare: Arla 
- 
                
                    Wonton - ångade fläskdumplingsTid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Kinesiska vårrullarTid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
- 
                
                    Knapriga vårrullar med kycklingfärsTid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel 
- 
                
                    Vårrullar med köttfärsTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan 
- 
                
                    Pot stickers - kinesiska färsknytenTid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan 
 
              
               Spara recept
                  Spara recept
                 Skriv ut recept
                  Skriv ut recept
                 Lägg i inköpslistan
                  Lägg i inköpslistan
                 Slumpa recept
                  Slumpa recept
                 
                 
                     
                              