Pot stickers - kinesiska färsknyten

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Pot stickers - kinesiska färsknyten

Lägg till ingredienser

Antal: 20

Vårrulledeg (8x8 cm)

20.0 

skivor

Fläskfärs

250.0 

gram

Svamp gärna ostronskivling

150.0 

gram

Salladslök

4.0 

styck

Bambuskott konserv

100.0 

gram

Ingefära färskriven

1.0 

msk

Sojasås kinesisk

2.0 

tsk

Sesamolja

2.0 

tsk

Maizena ljus

2.0 

tsk

Salt

0.5 

tsk

 

Dippsås:

 

Sojasås kinesisk

 

 

Sesamolja

 

 

Sötsur sås

 

 

 

Tillbehör:

 

Frityrolja till fritering

1.0 

liter

t.ex. jordnötsolja

 

 

 

Kockskolan:

 

Om asiatisk dumplings >

 

 

Om dumplings >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

Om dippsåser >

 

 

Om sötsura såser >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Mezzacorona Chardonnay

Torrt friskt vitt vin
Pris: 66 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 287

Kcal / portion: 100

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2008 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 9%

Fett: 22%

Kolhydrater: 14%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 35 gram)

Ingredienser

Visa:

Vårrulledeg (8x8 cm) 20.0 skivor 20%

Fläskfärs 250.0 gram 30%

Svamp gärna ostronskivling 150.0 gram 2%

Salladslök 4.0 styck 1%

Bambuskott konserv 100.0 gram 1%

Ingefära färskriven 1.0 msk 0%

Sojasås kinesisk 2.0 tsk 0%

Sesamolja 2.0 tsk 4%

Maizena ljus 2.0 tsk 1%

Salt 0.5 tsk 0%

 

Dippsås:

Sojasås kinesisk 0%

Sesamolja 0%

Sötsur sås 0%

 

Tillbehör:

Frityrolja till fritering 1.0 liter 40%

t.ex. jordnötsolja 0%

 

Kockskolan:

Om asiatisk dumplings > Äts ej

Om dumplings > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

Om dippsåser > %

Om sötsura såser > Äts ej

Tillagning (30 min )

  1. Mixa  i en matberedare alla ingredienser utom vårrulledegen till fin smet (färs, svamp, salladslök, bambuskott, ingefära, soja, sesamolja, salt och maizena).
  2. Lägg en sked smet på varje vårrulledeg. Vik över den ena degkanten till en 3-kant.Tryck ihop kanten med en gaffel e.d.
  3. Koka upp vatten och (ång-)koka knytena i 3 minuter. Låt rinna av väl.
  4. Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med jordnötsolja. När oljan är het, stek knytena ett par minuter på var sida tills de fått lite brun färg.
  5. Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.

Kockens kommentar

Varning för att blöta knyten sprätter hett fett när de steks. Ett alternativt sätt att ångkoka knytena är att tillsätta lite vatten i wokpannan och lägga på locket några minuter, för att sedan ta bort locket och koka torrt. Utan ångkokning fastnar knytena i pannan.

Pot stickers är asiatiska dumplings, vanligtvis stekta i olja, som äts med pinnar. Läs mer > Om asiatiska dumplings.

Fler recept inom Vårrullar, dumplings

Liknande recept som Pot stickers - kinesiska färsknyten