Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Kalori- och GI:
Kcal / 100 gram: 287
Kcal / portion: 100
GBR (GI) / port: 1
Recept: 2008 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 9%
Fett: 22%
Kolhydrater: 14%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Vårrulledeg (8x8 cm) 20.0 skivor 20%
Fläskfärs 250.0 gram 30%
Svamp gärna ostronskivling 150.0 gram 2%
Salladslök 4.0 styck 1%
Bambuskott konserv 100.0 gram 1%
Ingefära färskriven 1.0 msk 0%
Sojasås kinesisk 2.0 tsk 0%
Sesamolja 2.0 tsk 4%
Maizena ljus 2.0 tsk 1%
Salt 0.5 tsk 0%
Dippsås:
Sesamolja 0%
Sötsur sås 0%
Tillbehör:
Frityrolja till fritering 1.0 liter 40%
Kockskolan:
Om asiatisk dumplings > Äts ej
Om dumplings > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
Om sötsura såser > Äts ej
Kock: Petter, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (30 min )
- Mixa i en matberedare alla ingredienser utom vårrulledegen till fin smet (färs, svamp, salladslök, bambuskott, ingefära, soja, sesamolja, salt och maizena).
- Lägg en sked smet på varje vårrulledeg. Vik över den ena degkanten till en 3-kant.Tryck ihop kanten med en gaffel e.d.
- Koka upp vatten och (ång-)koka knytena i 3 minuter. Låt rinna av väl.
- Hetta upp en (wok-)panna på högsta värme med jordnötsolja. När oljan är het, stek knytena ett par minuter på var sida tills de fått lite brun färg.
- Servera vårrullarna varma eller kalla tillsammans med sambal oelek eller annan kryddstark sås/pasta.
Kockens kommentar
Varning för att blöta knyten sprätter hett fett när de steks. Ett alternativt sätt att ångkoka knytena är att tillsätta lite vatten i wokpannan och lägga på locket några minuter, för att sedan ta bort locket och koka torrt. Utan ångkokning fastnar knytena i pannan.
Pot stickers är asiatiska dumplings, vanligtvis stekta i olja, som äts med pinnar. Läs mer > Om asiatiska dumplings.
Fler recept inom Vårrullar, dumplings
Liknande recept som Pot stickers - kinesiska färsknyten
-
Hemlagad filodeg
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Samosas, persiska piroger med filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Wonton - ångade fläskdumplings
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kinesiska vårrullar
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Vårrullar med köttfärs
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan