Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 198

Kcal / portion: 56

GBR (GI) / port: 2
Recept: 1341 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 5%
Fett: 4%
Kolhydrater: 33%
Fibrer: 3%
Ingredienser
Filodeg färdig 250.0 gram 54%
Smör- & rapsolja (Arla) 2.0 msk 14%
Fyllning:
Tikka masala kryddmix 3.0 msk 5%
Potatis kokt 4.0 styck 21%
Gröna ärter frysta 2.0 dl 6%
Kockskolan:
Om filodeg > Äts ej
Om piroger > Äts ej
Om asiatisk dumplings > Äts ej
Om dumplings > Äts ej
Kock: Arla
Tillagning
- Skala och finhacka lök. Fräs den i smör och rapsolja.
- Grovmosa kokt potatis. blanda med lök, kryddmix och ärter. Låt svalna.
- Sätt ugnen på 225°C.
- Skär filodegen i remsor, cirka 10x30 centimeter. Pensla med smör och rapsolja och lägg ihop dem två och två.
- Lägg cirka 2 msk fyllning i ena kanten. Vik över hörnet till andra sidan så att det blir en trekant över fyllningen. Fortsätt vika tills remsan är slut.
- Lägg paketen på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med smör och rapsolja.
- Grädda i mitten av ugnen cirka 5 minuter.
Kockens kommentar
Samosas (sambosas) är ett mellanting mellan pirog och vårrulle, en pirog i lövtunn deg (filodeg eller vårrulledeg). Populärt i hela arabvärlden från Nordafrika i väster till Indonesien i öster, liksom i västra och sydöstra Asien. Vanligt förekommande i Indien där man gärna serverar dem med mintsås eller chutney. Läs mer > Om piroger.Fler recept inom Vårrullar, dumplings
Liknande recept som Samosas, persiska piroger med filodeg
-
Hemlagad filodeg
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Samosas, persiska piroger med filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Wonton - ångade fläskdumplings
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kinesiska vårrullar
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Vårrullar med köttfärs
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan