
Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 5
Recept: 1809 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 11%
Fett: 6%
Kolhydrater: 17%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Kycklingfärs 400.0 gram 25%
Vårrulledeg 200.0 gram 32%
Vitkål ansad 0.2 huvud 7%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Chilifrukt röd 1.0 styck 0%
Sojasås 3.0 msk 2%
Smör normalsaltat 50.0 gram 20%
Timjan 0%
Oregano 0%
Peppar 0%
Tillbehör:
Söt/sweet chilisås 1.0 dl 13%
Kockskolan:
Om vårrullar > Äts ej
Om vårrulledeg > Äts ej
Så friterar man > Äts ej
Skapat av: Kronfågel
Tillagning (45 min )
- Sätt ugnen på 225°C. Strimla vitkål fint. Pressa vitlök. Strimla chili. Smält smör.
- Bryn kycklingfärs smulig i matfett. Tillsätt vitkål, vitlöksklyftor och strimlad pepparfrukt. Smaka av med kryddor och soja till en smakrik röra. Låt puttra ihop i cirka 5 minuter. Låt svalna.
- Dela vårrulleplattorna eller skär ut ca 18 x 18 cm stora kvadrater ur filodegen. Lägg upp dem med hörnet nedåt. Pensla kanterna med smör. Fördela färsblandningen på mitten. Vik in fliken under, vid sidorna och rulla ihop. Upprepa med de övriga arken.
- Lägg rullarna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med smör och grädda dem 10-15 minuter.
- Servera de frasiga rullarna med sweet chilisås och en sallad till. Smaklig måltid!
Kockens kommentar
Vårrulledeg är lättare att använda, inte så skör och oftast i anpassad storlek, men det kan ersättas av filodeg i dubbla lager. Det här är små portioner, passar bra som en asiatisk smårätt. Om den serveras som varmrätt gör fler eller servera med en stor sallad och ris. Rullarna kan också friteras, läs mer > Så friterar man.Fler recept inom Vårrullar, dumplings
Liknande recept som Knapriga vårrullar med kycklingfärs
-
Hemlagad filodeg
Tid: 1 tim 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Spring roll wrapper, hemlagad vårrulledeg
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wonton wrapper, wonton vårrulledeg
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Så viks dumplings och vårrullar till triangel, rulle och fyrkant
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Samosas, persiska piroger med filodeg
Svårighet: Medel, Receptgivare: Arla
-
Wonton - ångade fläskdumplings
Tid: 3 tim , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Kinesiska vårrullar
Tid: 40 min , Svårighet: Avancerat, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Knapriga vårrullar med kycklingfärs
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kronfågel
-
Vårrullar med köttfärs
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Pot stickers - kinesiska färsknyten
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan