Knapriga vårrullar med kycklingfärs

Knapriga vårrullar med kycklingfärs

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Kycklingfärs

400.0 

gram

Vårrulledeg

200.0 

gram

Vitkål ansad

0.2 

huvud

Vitlök torkad

2.0 

klyftor

Chilifrukt röd

1.0 

styck

Sojasås

3.0 

msk

Smör normalsaltat

50.0 

gram

Timjan

 

 

Oregano

 

 

Peppar

 

 

 

Tillbehör:

 

Söt/sweet chilisås

1.0 

dl

 

Kockskolan:

 

Om vårrullar >

 

 

Om vårrulledeg >

 

 

Så friterar man >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Dryckestips

Whitstable Bay Organic Ale

Ljus lättare ale
Pris: 22 kr

Fler dryckestips

Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 170

Kcal / portion: 452

GBR (GI) / port: 5

Recept: 1809 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 11%

Fett: 6%

Kolhydrater: 17%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 267 gram)

Ingredienser

Visa:

Kycklingfärs 400.0 gram 25%

Vårrulledeg 200.0 gram 32%

Vitkål ansad 0.2 huvud 7%

Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%

Chilifrukt röd 1.0 styck 0%

Sojasås 3.0 msk 2%

Smör normalsaltat 50.0 gram 20%

Timjan 0%

Oregano 0%

Peppar 0%

 

Tillbehör:

Söt/sweet chilisås 1.0 dl 13%

 

Kockskolan:

Om vårrullar > Äts ej

Om vårrulledeg > Äts ej

Så friterar man > Äts ej

Skapat av: Kronfågel

Tillagning (45 min )

  1. Sätt ugnen på 225°C. Strimla vitkål fint. Pressa vitlök. Strimla chili. Smält smör.
  2. Bryn kycklingfärs smulig i matfett. Tillsätt vitkål, vitlöksklyftor och strimlad pepparfrukt. Smaka av med kryddor och soja till en smakrik röra. Låt puttra ihop i cirka 5 minuter. Låt svalna.
  3. Dela vårrulleplattorna eller skär ut ca 18 x 18 cm stora kvadrater ur filodegen. Lägg upp dem med hörnet nedåt. Pensla kanterna med smör. Fördela färsblandningen på mitten. Vik in fliken under, vid sidorna och rulla ihop. Upprepa med de övriga arken.
  4. Lägg rullarna på bakpappersklädda plåtar. Pensla med smör och grädda dem 10-15 minuter.
  5. Servera de frasiga rullarna med sweet chilisås och en sallad till. Smaklig måltid!

Kockens kommentar

Vårrulledeg är lättare att använda, inte så skör och oftast i anpassad storlek, men det kan ersättas av filodeg i dubbla lager. Det här är små portioner, passar bra som en asiatisk smårätt. Om den serveras som varmrätt gör fler eller servera med en stor sallad och ris. Rullarna kan också friteras, läs mer > Så friterar man.

Fler recept inom Vårrullar, dumplings

Liknande recept som Knapriga vårrullar med kycklingfärs