Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 134

Kcal / portion: 148

GBR (GI) / port: 1
Recept: 591 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 10%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Skrei torskfilé 200.0 gram 26%
Citron juice+fruktkött 1.0 styck 8%
Chilifrukt röd 0.5 styck 1%
Strösocker 2.0 tsk 6%
Salt 2.0 tsk 0%
Kajennpepparpulver 1.0 krm 0%
Avokadokräm
Avokado 1.0 styck 36%
Lime färskpressad 0.5 styck 1%
Vitlök torkad 0.5 klyfta 1%
Salt 0%
Strösocker 0%
Tillbehör
Vitt matbröd 2.0 skivor 26%
Gräslök 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Skär skreifilé i så tunna skivor som möjligt. Lägg platt på ett fat. Riv skalet av citron. Finhacka chili. Pressa saften ur citronen.
- Sockra och salta skreifiléerna. Strö över rivet citronskal, chili och kajennpeppar. Droppa citronsaft över. Låt fisken dra i cirka 15 minuter.
- Skala och kärna ur avokado. Pressa saften ur lime. Finhacka vitlök. Mosa avokadon med limesaft och vitlök. Smaka av med salt och socker.
- Skär bröd i strimlor. Stek i smör. Lägg på ett papper som drar åt sig fett.
- Fördela skreifileérna på portionstallrikar med avokadokräm och strimlor av vitt bröd. Strö över gräslök.
Kockens kommentar
Den här friska och fräscha förrätten verkar mer avancerad än den är. En perfekt start på en god middag.Fler recept inom Fiskförrätter
Liknande recept som Citrusmarinerad skrei (torsk) med avokadokräm
-
Balsamicogravad laxtoast (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Saltsockrad lax med mango- och papayasalsa (förrätt)
Tid: 30 min , Svårighet: Mkt lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Böcklingmousse med gräslökssås i tomat (förrätt)
Tid: 1 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Karin Chädström
-
Melon- och avokadosalsa med regnbågsrom (förrätt)
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Löjromscheesecake
Tid: 4 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Torchon ”Skog, äng och sjö” (förrätt)
Tid: 20 min (+ 12 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Johannes Persson
-
Klassisk inkokt lax med farmor Almas gurka och dillfraiche (förrätt)
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Fredrik Eriksson *
-
Rödbetsgravad lax med stjärnanis, äpple och senap (förrätt)
Tid: 10 min (+ 10 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Limegravad lax med pepparrotsmousse samt ciabattachips (förrätt)
Tid: 50 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Rent-a-Chef
-
Sashimi - rå fiskrätt (förrätt)
Tid: 6 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan