Skrubbskädda med brynt smör, rödbetor och kapris

Foto: Martin Hanner, Spisa.nu ¤

Skrubbskädda med brynt smör, rödbetor och kapris

Lägg till ingredienser

Portioner: 4

Flundra, skädda hel

4.0 

styck

Vetemjöl

1.0 

dl

Smör normalsaltat

50.0 

gram

 

Knipprödbetor

8.0 

styck

Kapris

0.5 

dl

Smör normalsaltat

100.0 

gram

Pepparrot

8.0 

cm

Salt och peppar

 

 

 

Kockskolan:

 

Så steks fisk >

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 531

GBR (GI) / port: 2

Recept: 2126 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 11%

Kolhydrater: 7%

Fibrer: 2%

(Tillagad portion: 303 gram)

Ingredienser

Visa:

Flundra, skädda hel 4.0 styck 27%

Vetemjöl 1.0 dl 10%

Smör normalsaltat 50.0 gram 17%

 

Knipprödbetor 8.0 styck 8%

Kapris 0.5 dl 1%

Smör normalsaltat 100.0 gram 34%

Pepparrot 8.0 cm 3%

Salt och peppar 0%

 

Kockskolan:

Så steks fisk > Äts ej

Tillagning (20 min )

  1. Koka rödbetor, cirka 20 minuter. Skala dem.
  2. Lägg smör i en stekpanna och låt det brynas (det ska dofta rostade hasselnötter).
  3. Vänd fisk i mjöl. Smält smör i en stekpanna. Stek fisken 3-4 minuter på varje sida på medelvärme. Ös fisken med fettet. Salta och peppra.
  4. Värm rödbetorna. Servera med kapris, brynt smör och så mycket pepparrot du klarar av. Koka lite fin potatis till.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Skrubbskädda med brynt smör, rödbetor och kapris