Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 175

Kcal / portion: 531

GBR (GI) / port: 2
Recept: 2126 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 11%
Kolhydrater: 7%
Fibrer: 2%
Ingredienser
Flundra, skädda hel 4.0 styck 27%
Vetemjöl 1.0 dl 10%
Smör normalsaltat 50.0 gram 17%
Knipprödbetor 8.0 styck 8%
Kapris 0.5 dl 1%
Smör normalsaltat 100.0 gram 34%
Pepparrot 8.0 cm 3%
Kockskolan:
Så steks fisk > Äts ej
Kock: Magnus, Kockskolan
Uppdragsgivare: Kunskapskokboken
Tillagning (20 min )
- Koka rödbetor, cirka 20 minuter. Skala dem.
- Lägg smör i en stekpanna och låt det brynas (det ska dofta rostade hasselnötter).
- Vänd fisk i mjöl. Smält smör i en stekpanna. Stek fisken 3-4 minuter på varje sida på medelvärme. Ös fisken med fettet. Salta och peppra.
- Värm rödbetorna. Servera med kapris, brynt smör och så mycket pepparrot du klarar av. Koka lite fin potatis till.
Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Skrubbskädda med brynt smör, rödbetor och kapris
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan