Stekt sej – allt i en och samma panna

Foto: Ingvar Eriksson, Norsk Fisk ¤

Stekt sej – allt i en och samma panna

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Sejfilé

600.0 

gram

Blomkål helt huvud

0.5 

huvud

Hasselnötskärnor

1.0 

dl

Bladspenat färsk

100.0 

gram

Citron juice+fruktkött

1.0 

styck

Olivolja till stekning

3.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 116

Kcal / portion: 332

GBR (GI) / port: 0

Recept: 1327 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 12%

Fett: 7%

Kolhydrater: 2%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 285 gram)

Ingredienser

Visa:

Sejfilé 600.0 gram 37%

Blomkål helt huvud 0.5 huvud 7%

Hasselnötskärnor 1.0 dl 25%

Bladspenat färsk 100.0 gram 1%

Citron juice+fruktkött 1.0 styck 3%

Olivolja till stekning 3.0 msk 25%

Salt och peppar 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (20 min )

  1. Dela upp blomkål i buketter. Grovhacka hasselnötter. Skär upp fisk i portionsbitar. Stek fisken ca 1 minut på varje sida och håll varm.
  2. I samma panna steker du blomkål i olivolja tills den får fin färg. Tillsätt nötter, bladspenat, salt och peppar. Smaka av med citronsaft.

Kockens kommentar

När du lagar allt i samma panna spar du inte bara in på disken. Smakerna blandas också på ett förträffligt sätt.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Stekt sej – allt i en och samma panna