Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 4
Recept: 2199 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 5%
Kolhydrater: 12%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Torskfilé 600.0 gram 21%
Ägg 2.0 styck 6%
Vetemjöl 3.0 msk 4%
Ströbröd 2.0 dl 20%
Smör till stekning 1.0 msk 4%
Rapsolja till stekning 1.0 msk 5%
Potatis mjölig sort 500.0 gram 16%
Mjölk 2.0 dl 5%
Smör normalsaltat 2.0 msk 9%
Gräddfil 1.0 dl 6%
Bostongurka 4.0 msk 2%
Rostad lök 0%
Skapat av: Norsk Fisk
Tillagning (30 min )
- Skala och koka potatis mjuk.
- Dela under tiden torsk i fyra lika stora bitar. Vispa upp ägg. Vänd torsken i vetemjöl, därefter i äggen och avsluta sedan i ströbröd. Salta och peppra.
- Stek torsken i varm panna, i smör och rapsolja 3-4 minuter på vardera sida.
- Stompa moset och blanda ner smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
- Servera den stekta torsken med mos, gurka, en klick gräddfil och rostad lök. Avsluta med att toppa med lite grovhackad persilja.
Kockens kommentar
Vårt svar på korv med mos är Nordkap special. Torsk istället för korv, i övrigt är allt med.Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk
Liknande recept som Nordkap Special, frasig torsk med mos
-
Klassisk pannfisk
Tid: 15 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare:
-
Stekt abborre
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Axels ostpanerade abborrfavorit
Tid: 30 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Skärvassaabborre i gräddsås
Tid: 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Stekt salt sill med löksås
Tid: 40 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Smörstekt gös med ansjovis, ägg och brynt smör
Tid: 40 min , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tommy Myllymäki
-
Grönpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Rödpanerad gös
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anne, Kockskolan
-
Gösbiff med lökkompott
Tid: 25 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Torskrygg med skirat smör och potatis- och pepparrotsmos
Tid: 45 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan