Nordkap Special, frasig torsk med mos

Foto: Fabian Björnstjerna, Norsk Fisk ¤

Nordkap Special, frasig torsk med mos

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Torskfilé

600.0 

gram

Ägg

2.0 

styck

Vetemjöl

3.0 

msk

Ströbröd

2.0 

dl

Smör till stekning

1.0 

msk

Rapsolja till stekning

1.0 

msk

 

Potatis mjölig sort

500.0 

gram

Mjölk

2.0 

dl

Smör normalsaltat

2.0 

msk

Salt och peppar

 

 

 

Gräddfil

1.0 

dl

Bostongurka

4.0 

msk

Rostad lök

 

 

Persilja till garnering

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 138

Kcal / portion: 550

GBR (GI) / port: 4

Recept: 2199 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 10%

Fett: 5%

Kolhydrater: 12%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 398 gram)

Ingredienser

Visa:

Torskfilé 600.0 gram 21%

Ägg 2.0 styck 6%

Vetemjöl 3.0 msk 4%

Ströbröd 2.0 dl 20%

Smör till stekning 1.0 msk 4%

Rapsolja till stekning 1.0 msk 5%

 

Potatis mjölig sort 500.0 gram 16%

Mjölk 2.0 dl 5%

Smör normalsaltat 2.0 msk 9%

Salt och peppar 0%

 

Gräddfil 1.0 dl 6%

Bostongurka 4.0 msk 2%

Rostad lök 0%

Persilja till garnering 0%

Skapat av: Norsk Fisk

Tillagning (30 min )

  1. Skala och koka potatis mjuk.
  2. Dela under tiden torsk i fyra lika stora bitar. Vispa upp ägg. Vänd torsken i vetemjöl, därefter i äggen och avsluta sedan i ströbröd. Salta och peppra.
  3. Stek torsken i varm panna, i smör och rapsolja 3-4 minuter på vardera sida.
  4. Stompa moset och blanda ner smör och mjölk. Smaka av med salt och peppar.
  5. Servera den stekta torsken med mos, gurka, en klick gräddfil och rostad lök. Avsluta med att toppa med lite grovhackad persilja.

Kockens kommentar

Vårt svar på korv med mos är Nordkap special. Torsk istället för korv, i övrigt är allt med.

Fler recept inom Pannstekt, halstrad vitfisk

Liknande recept som Nordkap Special, frasig torsk med mos