
Herrgårdsgryta
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 142

Kcal / portion: 339

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1357 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 10%
Fett: 9%
Kolhydrater: 6%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Grytbitar nötkött 350.0 gram 37%
Gul lök 2.0 styck 8%
Vatten 2.0 dl 0%
Matlagningsgrädde 1.0 dl 12%
Vitpeppar hel 10.0 korn 0%
Kryddpeppar 10.0 korn 0%
Ansjovisfilé konserv 1.0 burk 20%
Lagerblad 1.0 blad Äts ej
Vetemjöl 1.5 msk 4%
Sirap 0.5 msk 2%
Vinäger 0.5 msk 0%
Hushållsmargarin 80% fett 2.5 msk 17%
Salt 1.0 tsk 0%
Skapat av: Matidag
Tillagning (1 tim 30 min )
- Grovhacka lök. Bryn köttbitarna i margarin i en gryta. Tillsätt lök, vatten, grädde, salt, kryddor och ansjovis med spad. Rör om och låt grytan sakta koka under lock ca 1½ timme.
- Red av med mjölet, utrört i lite vatten och sjud några minuter. Tillsätt sirap och vinäger. Späd ev med mer vatten el grädde.
- Servera med potatis och saltgurka.
Fler recept inom Bräserat nötkött, grytstek
Liknande recept som Herrgårdsgryta
-
Kryddad oxstek (nötstek) bräserad på klassiskt vis
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad högrevsstek
Tid: 30 min (+ 5 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad bringspets (oxbringa)
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad oxbringa med svamp och bacon
Tid: 30 min (+ 3 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Bräserad rullad oxbringa
Tid: 30 min (+ 4 tim) , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Kockskolan
-
Klassiska kalvrulader med saltgurka, eller oxrulader
Tid: 1 tim 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Rödvinsbräserad oxkind
Tid: 5 tim , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Bräserad rimmad oxbringa bourgignonne glaserad i ugn med stompad vitlökspotatis
Tid: 1 tim (+ 7 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Klassisk surstek
Tid: 3 tim (+ 192 tim) , Svårighet: Halvavancerat, Receptgivare: Tore Wretman
-
Klassisk slottsstek, Herrgårdsstek
Tid: 2 tim 20 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan