Biff ā la Ulla

Biff ā la Ulla

Lägg till ingredienser

Antal portioner: 4

Ryggbiff marmorerad

600.0 

gram

Olivolja till stekning

2.5 

msk

Mozzarella

150.0 

gram

Skinka kokt skivad

4.0 

skivor

Gul lök

1.0 

styck

 

Panering:

 

 

 

Ägg

2.0 

styck

Salt

1.0 

tsk

Vetemjöl

1.5 

dl

Peppar

0.5 

tsk

 

Sås:

 

 

 

Krossade tomater

1.0 

burk

Köttbuljong avfettad

1.0 

dl

Oregano

 

 

 
OBS! Ingredienser sparas endast tillfälligt.
 

Lägg i inköpslistan »

Stäng fönster

 
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 137

Kcal / portion: 521

GBR (GI) / port: 1

Recept: 2086 Kcal

Näringsvärden (vikt%):

Protein: 13%

Fett: 7%

Kolhydrater: 6%

Fibrer: 1%

(Tillagad portion: 381 gram)

Ingredienser

Visa:

Ryggbiff marmorerad 600.0 gram 34%

Olivolja till stekning 2.5 msk 14%

Mozzarella 150.0 gram 18%

Skinka kokt skivad 4.0 skivor 5%

Gul lök 1.0 styck 3%

 

Panering: 

Ägg 2.0 styck 6%

Salt 1.0 tsk 0%

Vetemjöl 1.5 dl 15%

Peppar 0.5 tsk 0%

 

Sås: 

Krossade tomater 1.0 burk 4%

Köttbuljong avfettad 1.0 dl 0%

Oregano 0%

Skapat av: Matidag

Tillagning

  1. Skiva mozzarella. Finskiva lök.
  2. Platta ut biffarna något. Vispa upp äggen med salt. Blanda mjöl och peppar. Dubbeltpanera biffarna först i mjöl, sen ägg och slutligen i mjöl igen.
  3. Hetta upp oljan i en djub panna. Stek biffarna tills de är jämnt brynta och krispiga på båda sidor. Lägg biffarna på ett ugnssäkert fat. Lägg en skiva skinka, en skiva ost och några lökringar på varje biff.
  4. Koka upp tomaterna i en kastrull och tillsätt buljong och oregano. Häll såsen över biffarna. Ställ in fatet i ugnen ca 8-10 minuter, tills osten har smält.
  5. Servera med potatisgratäng eller råstekt potatis.

Fler recept inom Biff, ryggbiff

Liknande recept som Biff ā la Ulla