
Asiatisk biff i curry
Kalori- och GI:

Kcal / 100 gram: 104

Kcal / portion: 399

GBR (GI) / port: 0
Recept: 1596 Kcal
Näringsvärden (vikt%):
Protein: 8%
Fett: 5%
Kolhydrater: 5%
Fibrer: 1%
Ingredienser
Nötkött 500.0 gram 39%
Matolja (rapsolja) 2.0 msk 15%
Vitlök torkad 2.0 klyftor 1%
Schalottenlök 2.0 styck 2%
Gul lök 1.0 styck 3%
Aubergine 1.0 styck 5%
Champinjoner 200.0 gram 3%
Köttbuljong avfettad 1.0 dl 1%
Ingefära färskriven 2.0 tsk 0%
Currypasta röd } 2.0 msk 2%
Citrongräs 1.0 styck 1%
Fisksås } 2.0 msk 1%
Strösocker 1.0 msk 4%
Mirin 0.3 msk 0%
Limejuice 3.0 msk 1%
Kokosmjölk (-dryck) 2.0 dl 21%
Skapat av: Matidag
Tillagning
- Skär kött i strimlor. Pressa vitlök. Finhacka lök och shalottenlök. Skiva aubergine och champinjoner. Riv ingefära. Krossa citrongräs.
- Hetta upp oljan i en wok. Bryn lök, vitlök, ingefära och currypasta. Lägg i köttet och stek i 3-5 minuter.
- Tillsätt champinjoner, auberginer och citrongräs, stek ytterligare några minuter.
- Tillsätt övriga ingredienser. Låt koka tills köttet är mört, ca 10 minuter. Smaksätt.
- Servera med ris.
Fler recept inom Stekt, wokat nötkött
Liknande recept som Asiatisk biff i curry
-
Pytt i panna
Tid: 35 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Wokad ingefärsbiff med basilika
Tid: 30 min (+ 35 min) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Petter, Kockskolan
-
Bulgogi, koreanskt eldkött
Tid: 30 min (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Magnus, Kockskolan
-
Rosépepparbiff med päron och ädelost
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Svenskt Kött
-
Sukiaki kasai style - japansk nötköttsrätt i panna
Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Wok med grönsaker och lövbiff i sojasås
Tid: 30 min , Svårighet: Medel, Receptgivare: Anna, Kockskolan
-
Bräckt kokt oxbringa, klassisk restmat
Svårighet: Lätt, Receptgivare: Tore Wretman
-
Pannstekt njurtapp
Tid: 1 tim (+ 2 tim) , Svårighet: Medel, Receptgivare: Kockskolan
-
Carina Brydlings wok
Tid: 20 min , Svårighet: Lätt, Receptgivare: Carina Brydling
-
Asiatisk biff
Svårighet: Medel, Receptgivare: